Hoteli me 10 mijë dhoma e 70 restorante në Mekë

NeVertiti

~Kohe & Stine~
meka.jpg


Arabia Saudite ka zbuluar planet për të ndërtuar hotelin më madh në botë, që do të mund të jetë gati në 2017. ‘Abraj Kudai’, do të ndërtohet në Meka, qytetin e shenjtë të Arabisë Saudite që vizitohet çdo vit nga 15 mln myslimanë. Ndërtesa 44-katëshe me 10 mijë dhoma është krijuar nga grupi arkitekturorë multinacional ‘Dar Al Handasah’ dhe do ketë një sipërfaqe prej 4, 6 metër katrorë.


meka1.jpg


Puna për projektin me vlerës 2,5 miliardë dollarë ka nisur dhe hoteli do të ketë 70 restorante, ambiente të tjera multifunksionale dhe një nga kupolat më të mëdha në botë.
22 maj 2015 (gazeta-Shqip.com)
 
Top