• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

HIstoria e Pules.

Petrit101

Pi kafe e me çá llafe
Nji Mret ká bâ nji gostë. M' at gostë kishte urdhnue me pjekë do pula, e i tha rrogtarit me i bâ gadi. Rrogtarit tuj pjekë nisi me ja pasë kândja me e hanger; prandej muer nji koshë me uzdaj se Mreti nuk po e shifte. Kuer e qiti n' sofer, Mreti i tha:" Kû e ka tjetren koshë pula?" "Aj i tha: " Pulat janë me nji kâmë". Mreti i tha: "Mbas buket tash po dalim n' oborr me i pá a janë me nji kâmë, edhe mbas buket pulat ishin kenë tuj ndêjë si e kan adêt me nji kâmë perpjetë. Rrogtari i tha Mretit: "A i shef se janë me nji kâmë? " Mreti i bani pules: Ish!" e pula qiti tjetren kâmë e iku. Atë herë Mreti i tha rrogtarit: " A e shef me dy kâmë ?" Por rrogtari i tha: "Pse s' i ke ba edhe n' sofer: Ish!" Mreti qeshi e nuk i tha gja.

Rrok Zojzi
 
Top