• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Gota nga periudha e Aleksandrit të Madh ndodhet në Rugovë

Aver

VIP
Gota nga periudha e Aleksandrit të Madh ndodhet në Rugovë

Në një muze në fshatin Drelaj të Rugovës ndodhet një gotë që pronari i muzeut Besnik Lajqi pretendon se i takon periudhës së Aleksandërit-Lekës së Madh.

Ai thotë për "Zërin" se për këtë gotë grekët erdhën deri në Rugovë, qëndruan tri ditë për ta bindur që t’ua shiste atë (gotën).

Por, Lajqi thotë se pavarësisht çmimit të ofruar ai nuk e dorëzoi gotën, e cila sipas tij është e punuar nga floriri, si dhe një material tjetër.

“Aleksandri ishte ilir prandaj dhe ne duhet të kemi këto eksponat”, thotë ai teksa tregon se në këtë gotë janë gdhendur kafshë të ndryshme përfshirë demin dhe të tjera kafshë që iu takojnë vendeve që ka pushtuar Aleksandëri.“Këtë gotë e kam blerë nga një koleksionist i vjetër që e ka pasur shumë vite tek shtëpia e tij në koleksionin e tij dhe pretendohet se është që nga koha e Aleksandërit dhe e ka një etiketë prej plumbi”, thotë ai duke folur rreth koleksionimit të saj.

Lajqi thotë se për këtë eksponat i ka njoftuar institucionet, por nuk ka pasur interesim nga to që të vijnë dhe t’i vlerësojnë.

Ai tregon se ka mbledhur edhe eksponate nëpër gjithë trevën e Rugovës, e cila njihet si pikë turistike, por edhe që ruan një trashëgimi të pasur kulturore./Zeri/
 
Top