Gjëzëtari: Gjëza logjike

Xhelozi

Staf në FV.AL
Edhe një tjetër:
Gjykata ka dënuar me vdekje një vrasës. Vrasësi tani ka tre zgjedhje. Opsioni i parë është një dhomë me varëse ku ai do të varet. Në dhomën e dytë, një ekzekutues është gati për ti prerë kokën. Dhoma e tretë është e mbushur me luanë të egërsuar që nuk kanë ngrënë për tre vjet. Në cilën dhomë ka më shumë gjasë të mbijetojë?

Mjaft për sot :)
Po erdhe do ta jap pergjigjen
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
Atehere jane tre persona. Hoxha, sherbetori dhe vajza e hoxhes qe eshte njekohesisht gruaja e sherbetorit.

Autografin ku e do?
Saktë!
 
@Desa Kali e ka kalorsin, gomari nuk njef ate qe i ka hypur... e kan len pa emer
 

Desa

Felix - Culpa
Edhe një tjetër:
Gjykata ka dënuar me vdekje një vrasës. Vrasësi tani ka tre zgjedhje. Opsioni i parë është një dhomë me varëse ku ai do të varet. Në dhomën e dytë, një ekzekutues është gati për ti prerë kokën. Dhoma e tretë është e mbushur me luanë të egërsuar që nuk kanë ngrënë për tre vjet. Në cilën dhomë ka më shumë gjasë të mbijetojë?

Mjaft për sot :)


Po erdhe do ta jap pergjigjen

Po e jap përgjigjen pra: dhoma e tretë sepse luanët nuk mbijetojnë tre vite pa ngrënë :)
 

Desa

Felix - Culpa
Njëqind vjet më parë, një alkimist me një shishe të vogël erdhi te mbreti.
Kjo shishe përmban një lëng kaq të rrezikshëm sa që menjëherë do të shkrijë gjithçka që prek, tha ai.
Si e kuptoi mbreti se ishte gënjeshtër?
 

Xhelozi

Staf në FV.AL
Njëqind vjet më parë, një alkimist me një shishe të vogël erdhi te mbreti.
Kjo shishe përmban një lëng kaq të rrezikshëm sa që menjëherë do të shkrijë gjithçka që prek, tha ai.
Si e kuptoi mbreti se ishte gënjeshtër?
Do ishte shkri dhe shishja qe kishte lengun brenda
 

kitrra 123

plak gjufurrak
12 anetare familje hanin ne dite 12 kg buke.
Burrat hanin 2 kg ne dite;
Gratë hanin 0.5 kg ne dite dhe
Femijet hani 0.250 kg ne dite

Sa burra, gra dhe femije kishte kjo familje?
 

NGU

Wild child full of grace 💫
12 anetare familje hanin ne dite 12 kg buke.
Burrat hanin 2 kg ne dite;
Gratë hanin 0.5 kg ne dite dhe
Femijet hani 0.250 kg ne dite

Sa burra, gra dhe femije kishte kjo familje?
Cila ishte pergjigja? Sa nk i hyra analizes lol
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
12 anetare familje hanin ne dite 12 kg buke.
Burrat hanin 2 kg ne dite;
Gratë hanin 0.5 kg ne dite dhe
Femijet hani 0.250 kg ne dite

Sa burra, gra dhe femije kishte kjo familje?

Cila ishte pergjigja? Sa nk i hyra analizes lol

@NGU - Janë 5 burra, 1 grua dhe 6 fëmijë!
 
Top