Gjëzëtari: Gjëza logjike

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
Pra të marim shembull vitin 2019. Nëse e rrotullon 180 gradë do duket kështu...Shiko fotografinë 1701717

Cili vit që kur të bëjë rrotullimin 180 të mbetet i njëjti si ka qenë? Si viti 1961...
Ah se kuptova qe levizim numrat e ketij viti.
ja te mendohem tani?,besoj se dhe viti 1691 i njejte ngelet
 

titan

Requiem for a dream
Pyetje llogjike:
Si ti bejme derman @Vajza qe ka harbuar fare???
 

Poshnjari

Antar Aktiv
Një tjetër nga unë...
1961 është një vit i veçantë sepse viti mund të kthehet rreth 180 gradë dhe do të qëndrojë akoma në vitin 1961. Kur do të vijë një vit tjetër me këtë karakteristikë?
Por jane shumë. 8008, 8888, 8698, 6699, 6969 etj.
Madje këto që referova une funksionojne edhe nga telefoni.
 

Parloté

Antarë i Respektuar
Po e sjell edhe një jo aq të vështirë:

Një autobus përmban 30 pasagjerë. 19 prej pasagjerëve zbresin në ndalesën e parë, 6 zbresin në ndalesën tjetër, dhe 2 të tjerë zbresin në ndalesën e tretë. Sa njerëz kanë mbetur në autobus? :)

@Aver nëse e ke përgjigjen mos e the menjëherë ;)
 

Parloté

Antarë i Respektuar
Edhe një tjetër:
Gjykata ka dënuar me vdekje një vrasës. Vrasësi tani ka tre zgjedhje. Opsioni i parë është një dhomë me varëse ku ai do të varet. Në dhomën e dytë, një ekzekutues është gati për ti prerë kokën. Dhoma e tretë është e mbushur me luanë të egërsuar që nuk kanë ngrënë për tre vjet. Në cilën dhomë ka më shumë gjasë të mbijetojë?

Mjaft për sot :)
 
Ne qoftese shohim nje kalores qe ka hypur mbi kale, dhe nje tjeter hypur mbi gomar
ku i fundit si quhet?
 

Xhelozi

Staf në FV.AL
S/M
Edhe një tjetër:
Gjykata ka dënuar me vdekje një vrasës. Vrasësi tani ka tre zgjedhje. Opsioni i parë është një dhomë me varëse ku ai do të varet. Në dhomën e dytë, një ekzekutues është gati për ti prerë kokën. Dhoma e tretë është e mbushur me luanë të egërsuar që nuk kanë ngrënë për tre vjet. Në cilën dhomë ka më shumë gjasë të mbijetojë?

Mjaft për sot :)
Po erdhe do ta jap pergjigjen
 
Top