Gëzohem që u takuam.

Lauri

Anunnak
"Unë nuk bëj asgjë tjetër veçse u them: ''gëzohem që u takuam" njerëzve që nuk kam fare kënaqësi t'i takoj. Por nëse dëshiron të "mbijetosh", duhet të thuash këto gjëra".

(J.D. Salinger, "The Young Holden")

"Ne duhet t'a heqim nga mendja mendimin e keq që duhet të shkojmë dakort dhe të merremi vesh me çdo njeri"
(Friedrich Nietzsche )

Particolare-espressione-Medusa-Caravaggio.jpg

Kur dy mendime krejt të ndryshme, por njëkohësisht edhe të qëndrueshme, të bëjnë të reflektosh se në cilin pozicion gjindësh ti vetë.
Të jesh korrekt dhe i sjellshëm me të gjithë është një formë e duhur.
Njëkohësisht të heqësh qafe dhe t'i largosh ata që e teprojnë, e të nxjerrësh në pah gënjeshtarët dhe jo korrektët, është një detyrë.
Përndryshe rrezikon të bëhesh njësoj si ata ose bashkëpunëtorë të tyre.

Mendoj që një shtrëngim dore kur ti takohesh, nëse nuk është një kënaqësi për për ju, mjafton një buzëqeshje e sinqertë dhe kaq. Pa i thënë knaqësi që u njohëm-takuam.

Apo jo??
Ju është dhënë rasti të takoni përsona që as nuk donit t'i takonit, dhe si keni vepruar o shprehur me ata? ?

1090-large_default_1.jpg
By lauri anunnak.
Foto: Medusa- Caravaggio :)
 
Top