• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Gabimet e shpeshta që bëni kur gatuani makarona

NeVertiti

Kohe & Stine
Staf në FV.AL
Vendndodhja
Pertej Horizontit
Gabimet e shpeshta që bëni kur gatuani makarona



Për të bërë një pjatë të shijshme me makarona, nuk duhet të jeni domosdoshmërisht italianë, edhe pse ju këshillojmë të rrini larg tyre nëse s’doni që t’ju bombardojnë me këshilla të tipit ‘’mjaft e teprove me kripën”, ‘’nuk bëhet salca kështu’’ apo ‘’nuk duhen zier aq shumë’’.
Edhe pse është pjata më popullore dhe e thjeshtë në botë, shpeshherë bëni ca gabime ”trashanike” që as i merrni me mend se janë ”përgjegjës” për shijen e tyre jo të mirë. Ja cilët janë 5 gabimet që bëni kur gatuani makarona:

1.Hidhni vaj gjatë zierjes:
Në qoftë se mendoni se vaji i ullirit që hidhni gjatë zierjes do të pengojë ngjitjen e makaronave, dijeni që po çoni kohën dhe vajin tuaj dëm. Vaji nuk bashkohet me ujin, thjesht del në sipërfaqe.

2.Hidhni kripë në momentin e fundit: Ok, ky truk mund të funksionojë gjatë zierjes së fasuleve, por kurrsesi për makaronat. Këshillohet që ta shtoni sapo uji vlon pasi vetëm në këtë mënyrë do të tretet njëtrajtësisht. Sipas ekpsertëve të kuzhinës, për 100 gr makarona duhet të përdorni 7-8 gr kripë.

3.I lini të zieni më shumë seç duhet: Të ziesh një pako makarona për 45 minuta ?! Mos ia thoni ndokujt këtë pasi me siguri do t’ju quajnë ‘’të çmendur”. Respektoni gjithmonë orarin e shënuar në konfeksion, ata që nuk i duan al dente mund t’i lini edhe 3-5 minuta më shumë.

4.I shpëlani në fund: I mbani mend makaronat që shiten në shitore para viteve ’90 me mbështejellësen tipike kafe? Ok, mamatë tuaja i shpëlanin me ujë të ftohtë, por ky është ndër ato gabime që s’duhet bërë. Pas zierjes duhet thjesht t’i bashkoni me salcën. Ujin e ftohtë lëreni në frigorifer ose shërbejeni gjatë ngrënies.

5.Derdhni ujin e makaronave: Ujin e makaronave jo vetëm që nuk duhet ta hidhni, por mund ta përdorni edhe për shumë gjëra të tjera përveç salcës. /Lajmi.net/
 
Top