Frazat e zakonshme që do të dëgjoni nga një manipulues

NeVertiti

~Kohe & Stine~

Frazat e zakonshme që do të dëgjoni nga një manipulues​

Manipuluesit do të përpiqen të përdorin fraza të caktuara për t’ju bërë të mendoni se “keni besuar” atë që keni parë ose dëgjuar. Përfundimisht, ata do të përpiqen t’ju bindin se realiteti juaj nuk është i vërtetë.

1609353988767.png
Këtu janë disa fraza që thonë manipuluesit kur po përpiqen t’ju mashtrojnë:

  1. “Ju po e ekzagjeroni”.
Ju po e ekzagjeroni është një nga frazat më të zakonshme që manipuluesit përdorin kur akuzohen për manipulim. Manipuluesit mund të tregojnë kur ju abuzojnë emocionalisht. Ata gjithashtu mund të thonë se jeni shumë i ndjeshëm. Një narcizist malinj do të përqendrohet më tepër në të ashtuquajturën ndjeshmëri të tuajën dhe vazhdimisht do të pretendojë se ju po reagoni më shumë sesa duhet, pa marrë parasysh sa të “ndjeshëm” mund të jeni. “

  1. “Ishte thjesht një shaka”.
Kur një manipulues e thotë këtë, mund të jetë një shenjë se ata nuk dëgjojnë mendimet e të tjerëve dhe mund të mos ndryshojnë në planin afatgjatë. Ndërsa disa shaka mund të jenë qesharake, ka disa shaka që kalojnë kufirin. Maskimi i vërejtjeve mizore, komenteve jo normale dhe sharjeve si “vetëm shaka” është një taktikë popullore e abuzimit verbal. “Nëse jeni në një marrëdhënie me dikë që thotë vazhdimisht këtë frazë, kjo mund të jetë gjithashtu një shenjë se ata po testojnë sa ju jeni të gatshëm të duroni.

  1. “Unë nuk e thashë atë.”
Duke ju bërë të vini në dyshim atë që ka bërë ose thënë, ai vë në dyshim perceptimet dhe kujtimet tuaja të abuzimit që keni pësuar. Nëse ju bën të mendoni se jeni duke i imagjinuar gjërat, do të filloni të pyesni veten nëse po çmendeni, në vend që të identifikoni provat që ai është një manipulues. Kjo ju bën të pyesni nëse keni besuar atë që keni parë apo “a jeni vërtet të çmendur”. Duke krijuar dyshime në kujtimet dhe realitetin tuaj, manipuluesit janë në gjendje të krijojnë një realitet të ri që ju sjell atyre dobi.

  1. “Po më quan gënjeshtar?”
Ata mund të zemërohen kur ju bëjnë këtë pyetje, duke ju fajësuar që i keni vënë në një dritë negative. Kjo është arsyeja pse manipuluesit shpesh janë narcistë. Duke përdorur këtë teknikë, ata janë në gjendje të fitojnë fuqi dhe kontroll mbi ju, në thelb duke ju larë trurin nëse nuk e kapni herët.

  1. “Komplimente”
Mund të tingëllojë e çuditshme me pjesën tjetër të fjalive, por manipuluesit mund t’ju bëjnë herë pas here komplimente. Në këtë mënyrë, ata janë në gjendje t’ju bëjnë të mendoni se “nuk jam aq keq”. Kjo mund t’ju bëjë paksa të pakëndshëm dhe nervoz, pasi rrallë do të jeni në gjendje të parashikoni nëse ata janë të mirë një ditë dhe manipulues ditën tjetër.
Burimi / Italia Feed - Attualità, Curiosità e molto altro...
 
Top