Foto/Teoritë mbi evoluconin njerëzor mund të ndryshojnë nga zbulimi shkencor në Greqi

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Foto/Teoritë mbi evoluconin njerëzor mund të ndryshojnë nga zbulimi shkencor në Greqi

c097dbd428036e6bbf03be51d5b436bc_XL.jpg


Gjurmët e këmbëve të fosilizuara, të vjetra 5.7 milionë vjet, që u gjetën në Kretë mund të trondisin teoritë e pranuara gjerësisht rreth evolucionit të hershëm njerëzor, raporton Daily Mail.

43CB6E7800000578-0-image-a-2_1504286011966.jpg


Ato kanë formën e një këmbe të njeriut, me një gisht të qartë dhe tabanin (shtratin nën shputë) që nuk mund të gjenden te majmunët. Data tregon se gjurma u krijua në kohën kur mendohej se njerëzit origjinalë ishin të vendosur vetëm në Afrikë dhe kishin këmbë majmuni.

Të gjitha studimet, në dekadat e fundit, kanë treguar se të gjithë paraardhësit njerëzorë, gjurmët e fosilizuara, të të cilëve, ishin më të vjetër se 1.8 milion vjet, jetuan dhe u zhvilluan në Afrikë.

43CB6E6800000578-0-image-m-5_1504286243066.jpg


Studiuesit thonë se tani ka shanse që Hominidët e hershëm mund të jenë vendosur jo vetëm në Afrikë, por edhe në Europën Juglindore përpara se Kreta të jetë ndarë nga pjesa greke dhe para se Sahara të ketë ekzistuar.

“Ky zbulim sfidon narrativën e krijuar të evolucionit të hershëm njerëzor dhe ka të ngjarë të gjenerojë shumë debate”, thotë paleontologu suedez Per Ahlberg./360grade.al
 
Top