FOTO/ Lamtumirë përmbytje! Arkitektët projektojnë “ndërtesa që lundrojnë në oqeane”

NeVertiti

~Kohe & Stine~
1605458475768.png

Ndryshimi i klimës po i bën qytetet më të rrezikuara ndaj përmbytjeve. Sipas një studimi të vitit 2019, nivelet globale të deteve pritet të rriten nga 2 në 7 metra, deri në vitin 2100, e ku të paktën 190 milionë njerëz mund të jetojnë në zona të përmbytura.
Kërcënimi nga përmbytja po ndryshon mënyrën e ndërtimit të qyteteve, dhe arkitektët po përshtatin planet e tyre me një realitet të ri klimatik. Duke përdorur materiale të qëndrueshme dhe teknika të reja, këto dizajne, nga e gjithë bota, do të jenë gjithnjë e më të rëndësishme në një të ardhme ku përmbytjet mund të jenë shumë të përhapura.
-640-0-5faeb36118a06.jpg
-640-0-5faeb360e5107.jpg

-640-0-5faeb36057da3.jpg

-640-0-5faeb360285ba.jpg

-640-0-5faeb36091854.jpg

g.shqip
 
Top