Fjalet jane krehet e heshtjes

Lauri

Anunnak
Filozofia ebrajke per femrat sipas mesimeve te Talmud.
Talmud jane mesime qe ebrejte i trasmetonin nga brezi ne bres me ane orale. Nga shek 5 para Krishtit filluan ti shkruajne keta rregulla-mesime ne shkolla qe te mos humbisnin.

Gruaja sipas Talmud

Të jeni shumë të kujdesshëm për të bërë nje grua te qaje,

pasi Perëndia numëron lotët e saj!

Gruaja ka dale nga brinja e burrit,

dhe jo kemba qe të jetë e shkelmuar,

jo nga koka të jetë superiore,

por nga ana qe të jenë të barabartë,

pak në pjesën e poshtme te krahut që të jetë e mbrojtur,

dhe në anën e zemrës për të qenë e dashuruar .... "..:)

donna_piange_zpsa417436e.png
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Ja edhe disa fjale qe konsiderohen krehet e heshtjes, gjithnje sipas mesimeve te telmudit kuptohet:

Për më tepër, bashkëshorti i një gruaje me menstruacione i ndalohet të hyjë në sinagogë nëse ai është bërë i papastër nga ajo prej baltës së poshtë këmbëve. Një prift, të cilit gruaja, vajza ose nëna është me menstruacione nuk mund t’i japi bekimet e tij në sinagogë (Suidler, vep. cit. fq. 138). Pa u çuditur, shumë gra judeje vazhdojnë t’i referohen menstruacioneve si “mallkimi”. (Salli Prisand, Judaizmi dhe gruaja e re, Nju Jork: Behrman House, Inc., 1975, fq. 24)

Kushdo qe i meson Teuratin vajzes se tij eshte tamam si ti kete mesuar asaj ndonje pune te pahijshme. (Denis L.Caemody,Judaism in Arvind Sharma fq 197)

Rabinet tane na mesojne...nese nje grua me zakone kalon midis dy burrave,nese eshte ne fillim te menstruacioneve se saj ajo di ta theri njerin prej tyre nese eshte ne fund ajo do te shkaterroj ngaterrese midis tyre (b Pes.111a)

Jebamoth 59b:Gruaja që ka pasur marrëdhënie seksuale me bishën, është e përshtatshme
për t'u martuar me priftin çifut; gruaja që bën seks me dreq po ashtu është e përshtatshme për t'u martuar me priftin çifut

Pesahim 111a:ثshtë e ndaluar për qenët, gratë dhe drurët e palmës që të kalojnë ndërmjet dy burrave, dhe as nuk bën që të tjerët të kalojnë ndërmjet qenve , grave dhe drurëve të palmës. Posaçërisht kjo është e rrezikshme nëse gratë janë me menstruacione apo të ulura në udhëkryq.
 

iLirjam

Antar i fv.al
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Hej Lover,,ku e more informacionin për senagogen?

kam qën i ftuar nderi,,,5 her mbrënda një viti dhe vetem një her u kam shkuar deri te dera,,
Sinqerisht po të them,,

Athu pse ?? Ku Jan ata,,ku jam une çfar athu pse??

Më shohin si të isha djali i mbretëreshes se anglisht,,dhe nuk ësht e disata her që më lan fituar,,sinqerisht për ti nderuar me pjesmarrjen Time,

Gjithsesi sa do kisha pas qef me shku një her aty me dikë që di,,
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Të jeni shumë të kujdesshëm për të bërë nje grua te qaje,

pasi Perëndia numëron lotët e saj!

Gruaja ka dale nga brinja e burrit,

dhe jo kemba qe të jetë e shkelmuar,

jo nga koka të jetë superiore,

por nga ana qe të jenë të barabartë,

pak në pjesën e poshtme te krahut që të jetë e mbrojtur,

dhe në anën e zemrës për të qenë e dashuruar .... "


Para se te gjykohet oborri i komshise, duhet te shikohet i yti.

isla2_zps1de1f4f7.png

islamis_zps10f7ebda.png

fuck_zps3a3fca9e.png
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Para se te gjykohet oborri i komshise, duhet te shikohet i yti.

Fotot qe i ke sjelle, s'kane vend ne oborrin tone :D Ne flasim me fakte, jo me foto, apo si njerezit deshirojne te jete feja :D
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Nuk te shkruajti kush per oborrin tuaj, pse fut hunden neper gardhiqe te te tjerve! Apo te kruhet prapanica nga rriqnat?

ps. Mbaj meshendet fotot, jane frut e fese islame!!!!
 

Gerti2

Donatorë
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Gjynaf jan ca njerez. Vuajne thjesht se kan lind ne vendin e gabuar.
Shyqyr qe kom lind ne Las Vegas un te pakten, dmth Tiran. Nuk po qahem.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Fjalet jane krehet e heshtjes

Nuk te shkruajti kush per oborrin tuaj, pse fut hunden neper gardhiqe te te tjerve! Apo te kruhet prapanica nga rriqnat?

ps. Mbaj meshendet fotot, jane frut e fese islame!!!!

Keshtu reagon kur te djeg :p haahahaha
 
Top