• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Fenomen i rralle ne Alpet zvicerane

Pamjet magjepsëse! Fenomen i rralle ne Alpet zvicerane, dielli dhe akulli krijojnë imazhin mahnitës

Unazat e akullit ishin pak të zbehta në fillim, por u bën gjithmonë e më rrezatuese, imazhi u formua I plotë teksa dielli dhe mali i Hörnligrat u përshtatën nga një rreth i plotë.
SWNS_HALO_SWITZERLAND_01-677x468-1 (1).jpgZVICËR– Një fotograf ka kapur një imazh të jashtëzakonshëm mbi Alpet Zviceriane, ku duket aureolë akulli. Fotografi zvicerian Michael Schneider në një mëngjes nëntori ishte duke bërë ski, kur mjegulla u pastrua dhe në qiell u zbulua dielli i rrethuar nga dy unaza që janë formuar për shkak të kristaleve të akullit që janë ngrirë në ajër.

Unazat e akullit ishin pak të zbehta në fillim, por u bënë gjithmonë e më rrezatuese. Imazhi u formua i plotë teksa dielli dhe mali i Hörnligrat u përshtatën nga një rreth i plotë.

Ndërsa fotografi pas fiksimit të imazheve tregon se ai e dinte se duhej ta dokumentonte këtë moment duke u shprehur: “Menjëherë e kuptova se aureola u krijua si pasojë e dritës së diellit. Fillimisht ishte shumë e zbehtë, por më pas u qartësua tej mase. U magjepsa nga dy unazat që u krijuan rreth diellit dhe refleksionit të dritës.Ishte thjeshtë mahni tëse.”-u shpreh fotografi.


Dosja.al
 

Comments

Top