• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Dy shqiptarë ngjiten në majën më të lartë në botë në Everest

Frank

1+1=3
alpinistet-3-600x450.jpg


Dy shqiptarë janë ngjitur në majën më të lartë në botë, në Everest. Mrika Nikqi dhe Arianit Nikqi arritën pikën më të lartë të globit.
Ata arritën që të hipin në majën më të lartë të botës sot rreth orës 06.00. “Sot më datë 27 maj, në orën 6, Mrikë Nikqi, më e reja e të gjithë alpinistëve, njohur me nofkën ‘Mrikë Malësorja’, arriti me sukses që të ngjitet në Everest në lartësinë prej 8848 metra. Ajo ishte e shoqëruar nga babai Arianit Nikçi”, shkruhet në një portal që i dedikohet eventit “Everest 2019”.

alpinistet.jpg


alpinistet-2.png


Mrika Nikqi arriti në 8848 metra lartësi në moshën 17-vjeçare, duke shënuar rekordin, si alpinistja më e re që ngjitet në majën më të lartë në botë.

Balkanweb.com
 
Top