• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Dhembet tek të moshuarit

dr.Dugi

Anëtar i ri
dhembet e te te moshuarit.jpgDisa njerëz që kanë jetuar më gjatë, ende i kanë dhëmbët e tyre natyrore. Megjithatë, të vjetërit ende kanë nevojë për të vizituar një dentist, pasi ata janë në rrezik më të madhë të zhvillimit të kancerit të fytit dhe gojës (sidomos ata që pijnë duhan apo alkool në mënyrë kronike). Për ata me proteza, Bomkamp( organizat që bëri studimin) thot se: ”Shumë pacientëve të moshuar mendojnë se ata nuk duhet të shkonin tek dentisti” por ështe e kunderta, ky grup i të moshuarve duhet të vizitojnë dentistin: nese mishrat e dhëmbëve janë të skuqur dhe të fryrë, kjo mund të jetë një shenjë se protezat tuaja nuk përshtaten më.
 
Top