• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Cloud i hap rrugen industrise 4.0

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Falë ndryshimeve marramendëse të sistemit informatik, bizneset e hapura dikur kanë vetëm dy shanse:

1) t
ë përqafojnë ndryshimin
2) t
ë ndryshojnë veten shpejt e shpejt

Gj
ëndja ekonomike botërore e tregut të përgjithshëm i bën situatat gjithnjë e më të vështira. Gjithësesi ka gjithmonë një mundësi në këtë dilemë të llojit "vdis apo jeto".
Parashikohet se do t
ë jenë industritë që kanë treguar qëndrushmëri në kohë, ato të cilat do të kenë padyshim sukses të menjëhershëm dhe afatgjatë falë robotikës.
Këto teknologji të reja, me anë të BIG DATA dhe analizave të ndryshme, kanë arritur të tërheqin shpejt e shpejt mediat e tregjeve europiane, arabe dhe së shpejti parashikohet të tërheqin kapitalistët amerikanë drejt vetes.


 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Cloud i hap rrugen industrise 4.0

Kujdes: rinovimi po ecën ngadalë

Bizneset e reja po e shohin CLOUD si një mbështetje ku mund të veprojnë lirshëm. Kërkimet e shtyra nga Oracle zbuluan se 60% e bizneseve shohin platformën CLOUD si një rrugë për të çbllokuar potencialin përçarës të teknologjive në zemër të industrisë 4.0, si robotika dhe inteligjenca artificjale. Kjo është pasojë e shkallëve dhe shpejtësisë së vënë në dispozicjon nga CLOUD. Bizneset janë tani në gjëndje të zbatojnë këto teknologji në të gjithë organizimin e tyre. Robotika është vënë në zbatim ose është duke u zbatuar me një planifikim prej 62% në bizneset e kontrolluara të EMEA-s.

Nga 63% e bizneseve q
ë përdorin metodën Cloud, 60 % e të intervistuarve thonë se do fusin në përdorim inteligjencën artificjale.


 

jana80

Super Moderator
Staf në FV.AL
Titulli: Cloud i hap rrugen industrise 4.0

ok zhvillim... rrobotizem... pikveshtrimi afat shkurter nje minus ne klasen puntore.. e ardhmja nje mbase... ok projekti aq ambicioz sidomos i adidas qe mund ta quaj piloten e 4.0 ne praktikim meqense dora puntore ne azi nisi te i kushtoj e meqense rrugtimi ndryshonte nr ne faturim e ne buxhet...
ok ideja.. mblidh datat,analizoj, veri ne funksionim,prodhoj.... privacy ne max..
ok gjithcka mrekulli deri ketu...
sic ishin shpikjet e shekujve te fundit makina ... nafta energjia.. ose elektronika dhe bota net..
me lind nje pytje spontane .. nese rrobotet do programohen te ken aq aftesi e qe do zevendesojne nneriun ne shume industri ..... thua do lind ndonjeher revolucioni i rroboteve si ai i famshmi frances per njerzit?? pas kesaj pytje ironike desha thjesht te di si e shikoni ju kete progres si nje zhvillim absolut? ne nje far menyre konkurrenc apo shkurtim vende pune per faj te saj.. apo si nje epok fantashkence ku shume shpejt sdo kemi me aftesin te bejm as gje manuale pasi do na hiqet abiliteti nga shkenca dhe do perfundojme ne te roberuaret e" intelegjences digjitale"..... ???
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Cloud i hap rrugen industrise 4.0

ok zhvillim... rrobotizem... pikveshtrimi afat shkurter nje minus ne klasen puntore.. e ardhmja nje mbase... ok projekti aq ambicioz sidomos i adidas qe mund ta quaj piloten e 4.0 ne praktikim meqense dora puntore ne azi nisi te i kushtoj e meqense rrugtimi ndryshonte nr ne faturim e ne buxhet...
ok ideja.. mblidh datat,analizoj, veri ne funksionim,prodhoj.... privacy ne max..
ok gjithcka mrekulli deri ketu...
sic ishin shpikjet e shekujve te fundit makina ... nafta energjia.. ose elektronika dhe bota net..
me lind nje pytje spontane .. nese rrobotet do programohen te ken aq aftesi e qe do zevendesojne nneriun ne shume industri ..... thua do lind ndonjeher revolucioni i rroboteve si ai i famshmi frances per njerzit?? pas kesaj pytje ironike desha thjesht te di si e shikoni ju kete progres si nje zhvillim absolut? ne nje far menyre konkurrenc apo shkurtim vende pune per faj te saj.. apo si nje epok fantashkence ku shume shpejt sdo kemi me aftesin te bejm as gje manuale pasi do na hiqet abiliteti nga shkenca dhe do perfundojme ne te roberuaret e" intelegjences digjitale"..... ???
[FONT=&quot]Un[/FONT][FONT=&quot]ë[/FONT][FONT=&quot] mendoj se zhvillimi i robotik[/FONT][FONT=&quot]ës [/FONT][FONT=&quot]ësht[/FONT][FONT=&quot]ë nj[/FONT][FONT=&quot]ë hap p[/FONT][FONT=&quot]ërpara atje ku aft[/FONT][FONT=&quot]ësia njer[/FONT][FONT=&quot]ëzore [/FONT][FONT=&quot]ësht[/FONT][FONT=&quot]ë e mbytur. Me k[/FONT][FONT=&quot]ët[/FONT][FONT=&quot]ë nuk dua t[/FONT][FONT=&quot]ë them se preferoj robot[/FONT][FONT=&quot]ët n[/FONT][FONT=&quot]ë vend t[/FONT][FONT=&quot]ë njer[/FONT][FONT=&quot]ëzve, p[/FONT][FONT=&quot]ërkundrazi, megjithat[/FONT][FONT=&quot]ë nga pik[/FONT][FONT=&quot]ëpamja prodhuese [/FONT][FONT=&quot]ësht[/FONT][FONT=&quot]ë m[/FONT][FONT=&quot]ë i shpejt[/FONT][FONT=&quot]ë prodhimi robotik nga ai human. Kjo nuk [/FONT][FONT=&quot]ësht[/FONT][FONT=&quot]ë e nevojshme n[/FONT][FONT=&quot]ë t[/FONT][FONT=&quot]ë gjitha fushat e jet[/FONT][FONT=&quot]ës. N[/FONT][FONT=&quot]ëp[/FONT][FONT=&quot]ër spitale, pshll, [/FONT][FONT=&quot]ësht[/FONT][FONT=&quot]ë e pamundur t[/FONT][FONT=&quot]ë v[/FONT][FONT=&quot]ësh robot[/FONT][FONT=&quot]ët n[/FONT][FONT=&quot]ë dobi t[/FONT][FONT=&quot]ë p[/FONT][FONT=&quot]ërmir[/FONT][FONT=&quot]ësimit t[/FONT][FONT=&quot]ë sh[/FONT][FONT=&quot]ëndetit. N[/FONT][FONT=&quot]ë hap[/FONT][FONT=&quot]ësir[/FONT][FONT=&quot]ën digitale, ku shum[/FONT][FONT=&quot]ë persona n[/FONT][FONT=&quot]ë bot[/FONT][FONT=&quot]ë kan[/FONT][FONT=&quot]ë mang[/FONT][FONT=&quot]ësira, [/FONT][FONT=&quot]ësht[/FONT][FONT=&quot]ë i domosdosh[/FONT][FONT=&quot]ëm prodhimi artificjal.[/FONT]
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Cloud i hap rrugen industrise 4.0

Kujdes: rinovimi po ecen ngadale II

Rezultatet tregojne se ka nje sere ndermarrjesh qe duhen zbuluar potencjalisht nga teknologjia e industrise 4.0. Nje nga nga arsyjet eshte se shume organizata nuk kane nje aset strukture cloud te sakte per te filluar punimet. Ato jane te bllokuara nga nje sistem ligjor i cili po i mbyll horizontet perkatese dhe po i ul ambicjet. Kerkuesit e Oracle, kane hasur se 60 % e industrive kane nje infrastrukture IT qe i bllokon rinovimin. Ne terma analize, kjo do te thote qe zhvillimi eshte bllokuar nga nje metode e gabuar gjate relatave me CLOUD. Mendohet se mungon nje marreveshje e njejte midis paleve kontraktuese. Perhapjet e bera shpejt e shpejt, tregojne se keto ndermarrje nuk bashkepunojne per te arritur nje standart dypalesh si nga ana e infrastruktures, si nga ana e platformes.


 

jana80

Super Moderator
Staf në FV.AL
Titulli: Cloud i hap rrugen industrise 4.0

te jet faj i pool condiviso ?! ...dhe rob van der meulen e christy pettey di gartner kan te drejte?!! ........ ao thjesht po vertetohet ideja e richard stallman qe ishte nje hi syve nga ane e marketingut per nje aces dhe ndarje ifosh e klientesh????
 
Top