Çfarë është një Monolit ?

"Mos e krahasoni më veten me të tjerët. Hiqni vëmendjen nga ato që kanë të tjerët. Nga suksesi i tyre. Nga lumturia e tyre. Nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Nga rezultatet që ata kanë arritur. Nga bollëku i tyre.
Kur bëni krahasime, përjetoni mungesë, zili; është rezistencë ndaj jush ndaj asaj ku jeni, ndaj asaj që jeni. Ndiheni larg nga vendi ku duhet të jeni, larg shtëpisë, larg jetës. Por jeta është këtu; jeta nuk është kurrë larg.
Largojeni vëmendjen nga ajo që bëjnë të tjerët dhe ftojeni atë më afër jush, atje ku jeni, pranë frymëmarrjes, ndjesive të trupit. Ndjeni lidhjen tuaj me tokën, tokëzimin e pranisë suaj. Lejoni vetes të ndjeni atë që po ndjeni: trishtimin, zemërimin, madje edhe dëshpërimin. Lërini këta mysafirë antikë të lëvizin përmes jush sot. Ju nuk i keni krijuar ato dhe nuk është puna juaj të hiqeni qafe prej tyre.
Ju nuk jeni një "person" i fiksuar në kohë dhe hapësirë, por një enë, një enë aktuale për çdo mendim, çdo ndjenjë, çdo shpresë, çdo ëndërr, çdo valë trishtimi apo gëzimi.
Bollëku yt qëndron në frymën tënde, mik, në afërsinë tënde me tokën, në origjinalitetin tënd, në zemrën tënde të hapur, në aftësinë tënde për të qeshur me seriozitetin e kësaj bote.
Ti je mjaft i gjerë, përtej ç'do krahasimit"
2001-space-odyssey-noir-poster-manev-670x274 (1).jpg
"Zgjimi shpirtëror nuk është një gjendje, një përvojë ose një qëllim që duhet të arrihet në të ardhmen. Siç mësoi Buda, nuk është një arritje mbinjerëzore. Nuk është e nevojshme të shkoni në Indi për ta gjetur atë. Nuk është një gjendje e veçantë përsosmërie e rezervuar për qeniet e ndriçuara, pak fat dhe të privilegjuar. Nuk është një përvojë jashtë trupit dhe nuk përfshin të jetosh në një shpellë, duke u shkëputur nga realiteti i kësaj bote. Nuk mund t'ju kalohet nga një mësues feje ekstravagant, as nuk mund të merret, ose humbet. Ju nuk keni pse të bëheni dishepull ose ndjekës i dikujt.
Është një ftesë e vazhdueshme dhe e lashtë - gjatë çdo momenti të jetës suaj - të përqafoni veten saktësisht siç jeni, në të gjithë lavdinë tuaj" :)

(Jeff Foster)
Në shqip by Lauri 👍
 
"Unë i kam ushqyer demonët e mi me pranim dhe dëgjim.
I bëra të ulen përreth meje, duke i thirrur ata në emër.
Që atëherë nuk më frikësojnë më, dhe më janë bërë aleatë të fuqishëm.
download (3) (1).jpeg
Ata kishin shumë emra:
Shantazhe, zemërim, padukshmëri, pamjaftueshmëri, faj, plagë dashurie, dhimbje, humbjeje, frikë ...
Për sa kohë që i luftova ose i injorova ata gllabëruan jetën dhe marrëdhëniet e mia.
Ata duhet të përqafohen ... vetëm në këtë mënyrë ata do të hapin dyert e rilindjes.
Secili prej tyre ka një histori për të treguar, dëgjojeni atë.
Demonët janë si dragoit, ata duhet të qetësohen, nuk duhet të vriten."

Përpunuar nga një tekst të Bride An Geal
 
"Kohët e vështira krijojnë njerëz të fortë.
Burrat e fortë krijojnë kohë të lehta.
Kohët e lehta krijojnë burra të dobët.
Burrat e dobët krijojnë kohë të vështira."

gladiator.jpg
Shumë nuk do ta kuptojnë, por luftëtarë duhet të rriten, jo parazitë.
 
Kjo është për postimin tënd sipër @Monique :)

"Mos harroni se e vërteta e madhe është e fshehur nën ligjin e misterit. Njohuria universale mund t'u zbulohet vetëm vëllezërve tanë që janë përballur me sprovat tona. E vërteta duhet të matet sipas intelektit, maskuar për të dobëtit, gjë që do t'i bënte njerëzit të çmendur, të fshehur nga të pabesët, të cilët mund të kapnin vetëm disa fragmente prej të cilave do të bënin një armë vdekjeprurëse.

Mbylle të vërtetën në zemrën tënde dhe lejo të flasë përmes punëve të tua.
Shkenca do të jetë forca jote; besa shpata jote; dhe heshtja forca e blinduar dhe e padepërtueshme."

-Hermes Trismegistus-- Edmund Blair Leighton, The Accolade-
 
Puna eshte se jo te gjithe mund te jene nje monolit! Ashtu si jo te gjithe mund te jene Soulmind! 🤣

Pertej shakase:
Teme super qe do i rikthehem. Flm Lauri per perkthimin dhe qe e solle!
 
Kjo është për postimin tënd sipër @Monique :)

"Mos harroni se e vërteta e madhe është e fshehur nën ligjin e misterit. Njohuria universale mund t'u zbulohet vetëm vëllezërve tanë që janë përballur me sprovat tona. E vërteta duhet të matet sipas intelektit, maskuar për të dobëtit, gjë që do t'i bënte njerëzit të çmendur, të fshehur nga të pabesët, të cilët mund të kapnin vetëm disa fragmente prej të cilave do të bënin një armë vdekjeprurëse.

Mbylle të vërtetën në zemrën tënde dhe lejo të flasë përmes punëve të tua.
Shkenca do të jetë forca jote; besa shpata jote; dhe heshtja forca e blinduar dhe e padepërtueshme."

-Hermes Trismegistus-- Edmund Blair Leighton, The Accolade-
Une skam postuar te kjo teme , gjithsesi e vleresoj qe me ke ne mendje edhe pa qene prezente :p

Fjalet e mesiperme jane shume domethenese ne fakt....a dime ne ti permbahemi?
 
Une skam postuar te kjo teme , gjithsesi e vleresoj qe me ke ne mendje edhe pa qene prezente :p

Fjalet e mesiperme jane shume domethenese ne fakt....a dime ne ti permbahemi?
Mëndja e kokës gjë e madhe 😄
Sikur ishe e interesuar të shohësh një Monolit 🤔
Monoliti nuk është thjeshtë një bllok i punuar artificialisht. Por është një "kufi" që të fton të kalosh në një fazë tjetër horizont njohje..🤔😊
 
"Nga e gjen ego energjinë e saj?
Egoja ushqehet nga dëshira juaj për të qenë ndryshe. Ju jeni të varfër dhe doni të jeni të pasur - egoja thith energjinë, frymën e saj.
Ju jeni injorant dhe doni të jeni të mençur - ego thith energji.

Unë e kuptoj procesin e egos.
Si jeton egoja?
Egoja jeton nga tensioni midis asaj që je dhe asaj që dëshiron të jesh.
A dëshiron të jetë b - egoja është bërë nga ky tension.

Si vdes egoja?
Egoja vdes kur e pranon veten ashtu siç je.
Nese ju thoni: "Unë jam mirë kështu si jam, jam mirë aty ku jam. Unë qëndroj ashtu siç më dëshiron ekzistenca...."
Nëse i keni braktisur të gjitha mendimet për të ardhmen - se unë duhet të bëhem kjo apo ajo - egoja shkrihet. Egoja jeton nga e kaluara dhe e ardhmja.

Egoja jeton nga e kaluara: "Unë e bëra këtë, e bëra atë" - gjithçka ka kaluar.
Dhe egoja thotë: "Do ta bëj, do të të tregoj se mund ta bëj." Kjo është e gjitha e ardhmja.

Në të tashmën, egoja nuk ekziston.
Nëse jetoni në të tashmën, egoja zhduket. Kjo është vdekja e egos.
Hyrja dhe qëndrimi në të tashmën është vdekja e egos. "
- Osho
 
"Nga e gjen ego energjinë e saj?
Egoja ushqehet nga dëshira juaj për të qenë ndryshe. Ju jeni të varfër dhe doni të jeni të pasur - egoja thith energjinë, frymën e saj.
Ju jeni injorant dhe doni të jeni të mençur - ego thith energji.

Unë e kuptoj procesin e egos.
Si jeton egoja?
Egoja jeton nga tensioni midis asaj që je dhe asaj që dëshiron të jesh.
A dëshiron të jetë b - egoja është bërë nga ky tension.

Si vdes egoja?
Egoja vdes kur e pranon veten ashtu siç je.
Nese ju thoni: "Unë jam mirë kështu si jam, jam mirë aty ku jam. Unë qëndroj ashtu siç më dëshiron ekzistenca...."
Nëse i keni braktisur të gjitha mendimet për të ardhmen - se unë duhet të bëhem kjo apo ajo - egoja shkrihet. Egoja jeton nga e kaluara dhe e ardhmja.

Egoja jeton nga e kaluara: "Unë e bëra këtë, e bëra atë" - gjithçka ka kaluar.
Dhe egoja thotë: "Do ta bëj, do të të tregoj se mund ta bëj." Kjo është e gjitha e ardhmja.

Në të tashmën, egoja nuk ekziston.
Nëse jetoni në të tashmën, egoja zhduket. Kjo është vdekja e egos.
Hyrja dhe qëndrimi në të tashmën është vdekja e egos. "
- Osho
Femije i quanim endrra .. por kete kerkoja gjithmone.
E thene nga im ate.. kureshtja eshte nena e dijes... pra me cka mesojme ..ndryshojme mendesi ..perceptim apo thjesht informacion.
A pranohet kjo si dukuri... jo ..shume kush u dogj ne turnen e druve..madje u kryqezua ..yes
 
"Erdhet lakuriq në këtë botë.
Dhe do të shkoni përsëri lakuriq.
Keni ardhur të dobët.
Aq të dobët do të largoheni përsëri.
Ju keni ardhur pa para dhe materiale.
Do të largoheni pa para dhe materiale.
Dushi juaj i parë? ishte dikush që ju lau.
Dushi juaj i fundit? dikush do ju laje.

Ky është njeriu!
Atëherë, pse kaq shumë krenari, kaq shumë ligësi, kaq shumë zili, kaq shumë urrejtje, kaq shumë inate, kaq shumë egoizëm ...?

Kemi kohë të kufizuar në Tokë dhe e harxhojmë atë për kotësira."
(Katia Stella)
prisoner-atlas.jpg
Foto x ilustrim..:)
Punë e lënë përgjysmë nga Michelangelo
 
"Erdhet lakuriq në këtë botë.
Dhe do të shkoni përsëri lakuriq.
Keni ardhur të dobët.
Aq të dobët do të largoheni përsëri.
Ju keni ardhur pa para dhe materiale.
Do të largoheni pa para dhe materiale.
Dushi juaj i parë? ishte dikush që ju lau.
Dushi juaj i fundit? dikush do ju laje.

Ky është njeriu!
Atëherë, pse kaq shumë krenari, kaq shumë ligësi, kaq shumë zili, kaq shumë urrejtje, kaq shumë inate, kaq shumë egoizëm ...?

Kemi kohë të kufizuar në Tokë dhe e harxhojmë atë për kotësira."
(Katia Stella)
Shiko fotografinë 1935217
Foto x ilustrim..:)
Punë e lënë përgjysmë nga Michelangelo
🤣🤣🤣🤣🤣
Pune e lene per gjysmë thote. Ti do me vdesesh mua.
Titulli i operes: skllavi i quajtur ndryshe atlasi qe mban boten. Dhe keto qe duket qe ka harxhuar kohen kot Michelangelo jan me te bukurat 😅😅
 
🤣🤣🤣🤣🤣
Pune e lene per gjysmë thote. Ti do me vdesesh mua.
Titulli i operes: skllavi i quajtur ndryshe atlasi qe mban boten. Dhe keto qe duket qe ka harxhuar kohen kot Michelangelo jan me te bukurat 😅😅
Në fakt duhen të jenë me dhjetra këto skulptura të pa mbaruara. Nuk i dihet nqs i ka lënë enkas kshu për gjyshen apo ka ndonjë motiv tjetër.
Skllav apo të burgosurit të përjetshëm....nuk e di si jua kanë dhënë emrin këtyre skulpturave ..
 
Çfarë është pra një Monolit 🤔 :)Është një film që quhet "odesia në hapsirë". Dhe nuk e paraqet vetëm si në bllok por si një simbol....🙄

Në atë që është cilësuar nga vetë regjisori si një “dokumentar mitologjik”, dëshmojmë shfaqjen e parë të monolitit në agimin e njerëzimit. Dikush mund të shohë mes primatëve tanë të cilët janë magjepsur menjëherë prej tij si një zbulesë.

Pas vizionit të monolitit, majmunët kuptojnë se mund të përdorin eshtrat e kafshëve të tjera si një mjet të vlefshëm, armë, mbrojtje, mbijetesë... Më pas, në një nga kombinimet më të famshme në historinë e kinemasë, eshtra i hedhur në qiell bëhet satelit.Më pas ai rishfaqet në kulmin e udhëtimit të protagonistit David Bowman, trashëgimtarit modern të harkut të Uliksit, në planetin Jupiter, kur e sheh atë nga shtrati i vdekjes.

Simbol i përparimit dhe burim i njohurive
monolit 2001: një agim hapësinor odise i njeriut. Ai paralelipiped misterioz mund të jetë pra simboli i përparimit në nivelin e parë të leximit. Në fakt, arrin t'i shndërrojë majmunët në njerëz, por në këtë proces i bën ata edhe agresivë. Sikur do të thotë se evolucioni mbart brenda vetes një komponent shtypjeje, që ende i referohet dhunës së kafshëve.

Prandaj është konfiguruar si një burim njohurish. Që përfaqëson një forcë të huaj, një deus ex machina që udhëheq rrugën e njerëzimit.

Por monoliti gjithashtu mund të përfaqësojë shumë më tepër. Shumë e kanë parë si praninë e Zotit, "tullën e tij të parë" të universit ose "derën e yjeve" përmes së cilës mund të udhëtojnë nëpër kohë dhe të arrijnë "botën tjetër" që shihet në finale të filmit.
Ose errësira e mosdijes, pyetjet për ekzistencën, për jetën dhe vdekjen, të cilave nuk mund t'u jepet përgjigje, por që ciklikisht i ripropozohen njeriut...

Atëherë...? 🙄🤔
 
“Kush është i lirë
ju tregon një rrugë.
Kush është skllav
ju imponon të tijën.

Edhe nëse e trazioni
me forcë klasidrën,
çdo kokërr rëre do të bjerë
vetëm në kohën e vet.

Mos sforco asgjë.
gjithçka vjen."
IMG_20211215_105947.jpg(Hermann Hesse)
 
"Unë ju paralajmëroj, kushdo që të jeni ..: Oh ju që dëshironi të hetoni misteret e Natyrës, nëse nuk mund të gjeni atë që kërkoni brenda vetes, nuk mund ta gjeni as jashtë. Nëse i injoroni mrekullitë e shtëpisë tuaj, si prisni të gjeni mrekulli të tjera..? Thesari i perëndive është i fshehur në ju. Oh Njeri, njihe veten dhe do të njohësh Universin e Zotit",
- Orakulli i Delfit
 
"Drita dhe errësira, jeta dhe vdekja, ajo që është në të djathtë dhe ajo që është në të majtë, janë vëllezër mes vete: nuk është e mundur t'i ndash ato.
Për këtë arsye as të mirët nuk janë të mirë, as të këqijtë nuk janë të këqij, as jeta nuk është jetë, as vdekja nuk është vdekje".
(Odes Kodet. Nag Hammadi)
 
Nuk mund të jemi më të vetëm sesa kur tradhtojmë veten. Ne ja kemi dhënë çelësat e jetës sonë dikujt tjetër që i ka hedhur shumë, shumë larg dhe kemi frikë se nuk do t'i gjejmë më kurrë. Fatkeqësisht, nuk është e lehtë për t'i gjetur.
Ne duhet të rizbulojmë humanitetin tonë, thelbin tonë, dhe të kuptojmë se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme për ne.
Pak e kanë njohur gjithmonë, disa po e kuptojnë tani, shumë nuk do ta kuptojnë kurrë…
Nesër do të ngrihemi nga hiri, një Diell i ri do të fillojë të ndriçojë, një rrugë të re do shtegtojmë, do të jemi krenarë që mbetemi Njerëz, dhe një fat i ri do të hapet përpara.
IMG_20211224_191729.jpg
Fillim të mbarë të vitit nga Monolit 🤗 👍
 
"Qeniet hyjnore vëzhgojnë manexhimin e tokës dhe disa lindin këtu për t'i ndihmuar njerëzit të kuptojnë se transformimi varet nga zgjimi i tyre. Ka pasur gjithmonë qenie në Tokë që tregonin rrugën për të ndërtuar një botë të re, për t'i hapur rrugën njerëzimit drejt një agimi të ri. Ata janë qenie drite, të bashkuara nga e njëjta forcë dhe energji, të shënuara nga e njëjta vetmi."
(Giordano Bruno)
84053444_232478681243955_2067715423384178365_n.jpg
 
"Qeniet hyjnore vëzhgojnë manexhimin e tokës dhe disa lindin këtu për t'i ndihmuar njerëzit të kuptojnë se transformimi varet nga zgjimi i tyre. Ka pasur gjithmonë qenie në Tokë që tregonin rrugën për të ndërtuar një botë të re, për t'i hapur rrugën njerëzimit drejt një agimi të ri. Ata janë qenie drite, të bashkuara nga e njëjta forcë dhe energji, të shënuara nga e njëjta vetmi."
(Giordano Bruno)
Shiko fotografinë 1937260
Se di pse e gjithe qenia ime ka nje lloj besimi te keto lloj formash ,energjish.
 
"Arsyeja është dhurata më e madhe e Zotit për njerëzit. Dashuria është natyra jonë e vërtetë. Me punën tonë ne shkojmë drejt një mënyre të re jetese. Duke përdorur mendjen e shenjtë siç duhet, duke zëvendësuar "mendimet-dëshirat" e ndërgjegjshme me "dëshirat-mendimet", ne do të bëhemi zotër të trupave tanë, dëshirave dhe emocioneve tona.

Secili prej jush, tani, në harmoni me Ligjin e shkakut dhe efektit, është në vendin ku ju ka vendosur Urtësia e plotë. Ju nuk jeni aty rastësisht. Ju po i bindeni Planit Hyjnor siç reflektohet në rrethanat, familjen, komunitetin dhe kombin që ju nevojitet për të mësuar mësimet e ardhshme. Cilat janë mësimet e tilla në përgjithësi? Jini të durueshëm. Jini tolerant. Dashuria. Duajini edhe ata që janë kundër jush. Më mirë akoma: të jesh një i krishterë i mirë ose një budist i mirë, ose një musliman i mirë. Është e njëjta gjë, kjo është ajo që ne mësojmë. Ne shohim shenja pozitive të ndryshimit. Të drejtat e njeriut janë në qendër të vëmendjes botërore, kufijtë ndërkombëtarë po humbasin forcën, muret po shemben dhe ka një ndërgjegjësim në rritje për mjedisin. Është e rëndësishme që të gjithë të bashkëpunojnë me Parimet Hyjnore që sjellin paqe dhe harmoni në botët dhe universet tona.

Krishti u kërkoi dishepujve të Tij të silleshin në atë mënyrë që njerëzit përreth tyre të ishin dëshmitarë të dashurisë dhe hirit dhe për këtë arsye të mund t'i bënin të tyren këto vlera dhe sjellje. Kjo është ajo që unë tani shpresoj se do të ndodhë në qarqet tona: të japim një shembull të mirë në shtëpinë e dikujt, në komunitet dhe në vetë planetin.

Dhe ndërsa rrathët tanë do të bekohen nga qielli, bekojnë botët."

"Shpirti e do trupin".
Meister Eckart
(Stylianos Atteshlis)
Në shqip by Lauri 👍
IMG_20220111_095423.jpg
 
"Arsyeja është dhurata më e madhe e Zotit për njerëzit. Dashuria është natyra jonë e vërtetë. Me punën tonë ne shkojmë drejt një mënyre të re jetese. Duke përdorur mendjen e shenjtë siç duhet, duke zëvendësuar "mendimet-dëshirat" e ndërgjegjshme me "dëshirat-mendimet", ne do të bëhemi zotër të trupave tanë, dëshirave dhe emocioneve tona.

Secili prej jush, tani, në harmoni me Ligjin e shkakut dhe efektit, është në vendin ku ju ka vendosur Urtësia e plotë. Ju nuk jeni aty rastësisht. Ju po i bindeni Planit Hyjnor siç reflektohet në rrethanat, familjen, komunitetin dhe kombin që ju nevojitet për të mësuar mësimet e ardhshme. Cilat janë mësimet e tilla në përgjithësi? Jini të durueshëm. Jini tolerant. Dashuria. Duajini edhe ata që janë kundër jush. Më mirë akoma: të jesh një i krishterë i mirë ose një budist i mirë, ose një musliman i mirë. Është e njëjta gjë, kjo është ajo që ne mësojmë. Ne shohim shenja pozitive të ndryshimit. Të drejtat e njeriut janë në qendër të vëmendjes botërore, kufijtë ndërkombëtarë po humbasin forcën, muret po shemben dhe ka një ndërgjegjësim në rritje për mjedisin. Është e rëndësishme që të gjithë të bashkëpunojnë me Parimet Hyjnore që sjellin paqe dhe harmoni në botët dhe universet tona.

Krishti u kërkoi dishepujve të Tij të silleshin në atë mënyrë që njerëzit përreth tyre të ishin dëshmitarë të dashurisë dhe hirit dhe për këtë arsye të mund t'i bënin të tyren këto vlera dhe sjellje. Kjo është ajo që unë tani shpresoj se do të ndodhë në qarqet tona: të japim një shembull të mirë në shtëpinë e dikujt, në komunitet dhe në vetë planetin.

Dhe ndërsa rrathët tanë do të bekohen nga qielli, bekojnë botët."

"Shpirti e do trupin".
Meister Eckart
(Stylianos Atteshlis)
Në shqip by Lauri 👍
Shiko fotografinë 1937411
Admiroj perpjekjet e tua te shperndash njohuri, sinqerisht te admiroj, por....jane ca gjera qe njeriu ose perpiqet dhe arrin ti njohe ose pervetesoje vete ose....perndryshe nuk arrin kurre😀
Driten jo te gjithe mund ta shohin, disa sepse jane te verber, disa sepse nuk duan, e te tjere sepse verbohen prej saj🤗
 
Admiroj perpjekjet e tua te shperndash njohuri, sinqerisht te admiroj, por....jane ca gjera qe njeriu ose perpiqet dhe arrin ti njohe ose pervetesoje vete ose....perndryshe nuk arrin kurre😀
Driten jo te gjithe mund ta shohin, disa sepse jane te verber, disa sepse nuk duan, e te tjere sepse verbohen prej saj🤗
Flm Lev.
Secili nga ne bën atë që mundet. Në mënyrën, aftësinë, e mundësinë që ka.
Kjo platformë virtuale për mua ka qenë gjithmonë si një arkiv materialesh....siç thua ti; një rreze drite. Për ato që arrijnë t'a thithin....mesazhin e vertetë që përcjellin këto copëza që në faktë është një Monolit unik i një cope :)
 
Mbani viberacionin e duhur.!!

"Njeriu ndër të tjera, është një nga gjeneruesit më të fuqishëm të dritës që ekzistojnë, ne jemi vorbulla dhe në varësi të polaritetit në të cilin rreshtoheni, krijoni njërën ose tjetrën frekuencë.
Errësira ushqehet me frekuencën negative, ne i kemi ushqyer ata për mijëvjeçarë.

Zgjimi i njerëzimit e ka anuar vorbullën kolektive drejt polit pozitiv, prandaj ata sulmojnë me aq egërsi, po vdesin nga uria.

Eliminoni pasionet e ulëta të jetës suaj: urrejtjen, pakënaqësinë, zilinë, frikën, veset, gënjeshtrat, ambiciet, egoizmin, trishtimin, mosbesimin. E gjithë kjo gjeneron energji të dendur, ushqim për të errëtit.

Jini të vetëdijshëm për emocionet tuaja dhe nëse në ndonjë rast ndiheni kështu, ndryshoni energjinë tuaj: dëgjoni muzikë [432 Hz], këndoni, kërceni, merrni frymë, përqafoni një mik ose qenin ose macen tuaj, ecni në gjelbërimin e një parku, meditoni, ushtroni... por ndryshoni menjëherë këtë energji sepse po shërbeni si ushqim.

Ushqeni shpirtin tuaj me gjithçka që ju ndihmon të lartësoni veten, nëse mësoheni të jetoni në frekuencën e dashurisë, realiteti juaj do të ndryshojë pa mundim, ju bëheni të pandalshëm sepse jeni një qenie e fuqishme."
172529-eebcd40ab419469dd4f4ac15ac63c9dd.jpg(Alejandro Jodorowsky)
Në shqip by Lauri 👍


Pse Hitleri e ndryshoj me ligj këtë frekuencë..? Pse u kundërshtua me letër të hapur nga muzikantët e mëdhenj si Giuseppe Verdi &co që në shek 18'?
Çfarë rëndësie ka kjo frekuencë për njeriun human??
Për më shumë mbi frekuencën tonë natyrale, ju ofroj temën .. :)
 
Ka një gjë që duhet kuptuar në këtë foto.
Nuk është fakti se kjo dhi e egër është gati të bëjë një kërcim magjeps, e cila nëse bëhet gabim, mund të ndryshojë fatin e jetës së sajë.
Por është fakti se ajo ka besim të mjaftueshëm për ta bërë këtë.
Sytë dhe mendja e sajë janë fokusuar në një gjë: tek objektivi, destinacioni përfundimtar ku don të arrijë.
Ajo nuk shikon poshtë duke menduar nëse do të bjerë dhe do të humbë jetën.
Ajo nuk shikon prapa duke u penduar për vendimin që mori, duke pyetur veten se çfarë do të ndodhte nëse do të merrte një rrugë tjetër.
Ajo tashmë ka parë anën tjetër dhe nuk ka pse të pyesë askënd nëse ka të drejtë apo gabim. Ajo nuk ka nevojë për mbështetje të jashtme dhe as nuk kërkon të lutet për të.
Dhia është tashmë në anën tjetër që para kërcimit, ndërgjegjja e sajë tashmë e ka konfirmuar këtë dhe objektivi është realizuar para se të arrijë në destinacion.
FB_IMG_1642062228152.jpg
j2az93jrf2q71.jpg
Dy gjëra që të bëjnë të reflektosh: instikti dhe inteligjenca natyrore e kafshëve, dhe paqartësia e kafshlleku i njeriut artificial.😇
 
"Të gjitha fetë me perënditë, gjysmëperënditë, profetët, mesiat dhe shenjtorët e tyre janë produkt i mendimeve dhe besueshmërisë së njeriut që ende nuk ka arritur zhvillimin dhe kuptimin e plotë të fuqive të tij.
Ne jemi të gjithë Zot, por nuk jemi të vetëdijshëm për këtë, kur të ndërgjegjësohemi do të mund të tundim edhe malet"
44be8551fdc8d5d5a6ea8ebf7511643bo.jpg
 
"Dituria shpirtërore mund të merret nga njeriu vetëm si një qenie tokësore që bëhet i aftë të arrijë sferat më të larta; një qenie shpirtërore më e lartë se njeriu nuk mund të zbresë për të ndihmuar ata që nuk pastrohen deri në pikën e kualifikimit për t'u ngjitur në rrafshet më të larta të qenies. .
(Wynn Wescott. Hyrje në studimin e Kabalës)

Tema e pastrimit është shumë e përsëritur në magji.
Sigurisht, Wescott me "qenie më të lartë shpirtërore" nënkupton një entitet engjëllor.
Magjistari dëshiron të kontaktojë me këto entitete në mënyrë që të mësojë prej tyre.
Siç thotë shprehja: "Shko me kë është më i mirë se ti dhe paguaj edhe shpenzimet"..😊
IMG_20220116_154246.jpg
 
Si mund te jemi monolit kur brenda nesh jane gjithmone 2 e ndergjegjshmja dhe e pandergjegjshmja? I bije te jemi poliolit lol

@Lauri per ty pyetja
 
Top