• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Canta luksoze nga gomat e makinave

Didi

C'est la vie.
Staf në FV.AL
Jeton me përulësi ndaj punës dhe puna e tij e vetme është ajo që ai ka ndërtuar me duart e tij.

Ky person është tipizimi i denjë i njeriut fjalëpak e mendjendritur. Ky është Arben Pëllumbi, një
42-vjeçar që jeton në fshatin Halil të Fushë-Krujës. ثshtë mësuar që në vogëli të jetojë me
punën dhe rrethanat jetësore e kanë shtyrë të krijojë e të shpikë në pamundësi për të pasur
gjithçka për shkak të kushteve ekonomike.

Me këtë frymë ia ka mbërritur edhe sot. Ai ka ndërtuar një punishte artizanati ku gjithçka që i
sheh syri, ia bën dora. Por, mjeshtëria e tij që e veçon nga të tjerët janë riciklimi i gomave të
makinës. Ai ka zbuluar dhe ndërtuar vetë një mekanizëm për rrjepjen e tyre.

Dhe me lëkurat që nxjerr, prodhon gjithëfarë sendesh. Por, kërkesat në tregun e huaj janë
orientuar më së shumti drejt kësaj çante gome. Një prodhim artizanal shumë unik dhe që Benit
ia kanë vlerësuar shumë.

Arbeni krijon gjithçka, që nga lënda e parë që përpunohet prej tij e deri tek perçinat, apo
mbërthesat e çantës.

“Puna është shumë e vështirë, por të paktën ka cilësi”, thotë Arbeni.

Me këtë punë Arbeni nxjerr të ardhurat e vetme në shtëpinë e tij prej 4 anëtarësh. E vetmja
mundësi punësimi edhe për bashkëshorten e tij Manjolën, e cila ia ka marrë dorën disa proceseve,
duke lehtësuar disi punën e bashkëshortit: “Vetëm për ta qepur do dy ditë çanta.”

Pas gomës, vendin e zënë çantat e shajakut. Janë edhe këto sende që preferohen shumë dhe
artizani i prodhon më së shumti për t’i eksportuar jashtë. Janë të gjitha, nga A-ja tek ZH-ja,
punime dore.

Arbeni është tejet modest për punën që bën. Ai as që arrin ta përfytyrojë sesa shumë vlerësohet
një çantë e tij jashtë. Kënaqet me faktin që dikush diku i adhuron punimet e tij.

“Mua më pëlqen fakti që puna ime pëlqehet nga ai që e shikon.”

Top Channel
 

Quku

Marakli Krapit
Titulli: Canta luksoze nga gomat e makinave

Hallall,sikur ti ndihmonte shteti kto njerz.Po thuaj ne skemi shtet qe perkrah popullin e vet.
 
Top