• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Briosh te fresket

Duke pare qe ketu ka nevoj per shum embelsira
sot do ju tregoj pak per brioshet :)
vetem kshu gocat e forumit do kene mundesi te shpalosin talentin e tyre per embelsirat :)


ingredientet:

1.Qumesht i vaket 70 ml
2.Maja birre -----13gr
3.Miell i tipit 00--550 gr
4.Gjalp i shkrifet--350gr
5.veze ---6
6.sheqer--80gr
7.kripe---15gr

===============================
Per ti dhene ngjyre na duhet e verdha e nje veze,dhe 2 luge pana



1.Majan e birres e hedhim ne qumeshtin e vaket,dhe e lem aty te shkrij e gjitha/...Per kete sigurohemi duke e trazuar deri ne tretje
2.Perzjejme miellin sheqerin dhe kripen,me dore ose me nje luge kastile per brumin
3.Tashi hedhim majan e shkrire me qumshtin,dhe fillojme perzjerjen (kush ka robot bimby mund ta perzjej dhe aty)

___________________________________________________________________________________________________________________





4.Shtojem vezet,dhe fillojme ti perzjejme per disa minuta
5.Vazhdojme duke shtuar gjalpin,deri sa ai te jete bere nje mase me brumin (kjo ka shum rendesi!)
6.Duke e rrahur brumin avash avash,do shihni qe do marri nje ngjyre te qart

____________________________________________________________________________________________________________________

7.E hedhim brumin ne nje tas dhe mbulojme me nje qese
8.E vendosim ne furre te fikur dhe e leme per 3 ore deri sa te vij..
9.Nxjerrim mbas 3 oresh brumin dhe e shtypim me dore 3-4 here,dhe e vendosim ne frigorifer per 8 ore

_____________________________________________________________________________________

Mbas 8 oresh fillojme ta hapim brumin,dhe fillojme te presim brumin si ne foto


Duke i dhene format,pregatisim dhe taven me nje leter furre,dhe i vendosim ne rrjesht,vezen dhe 2 lug pana i perziejme bashk



Me nje furce guzhine fillojme te lyejm brioshet,me pas i lem rreth 45 min sa te vije prap brumi..
Ndezim furren dhe i vendosim tek 200 grad, fusim brioshet dhe i lem per 15 min,deri sa te marrin ngjyre . si ne foto

Ps:Mbasi ti kemi nxjerr nga furra mund ti mbushim me c'te duam,crem cokollate,nutella etj..mbushja
mund te behet me nje shiring kastile,ose qese guzhine per embelsirat:)


Per fv.Lov3rm4n
 
Last edited:

Butterfly

Antar Aktiv
Titulli: Briosh te fresket

Te lumshin duart po eja tani na sill nje briosh se eshte mengjes vete mire me kafene
 

TrueLovE

You Have My Heart
Titulli: Briosh te fresket

Te lumshin duart ka ngelur gje per mua ?
 
Titulli: Briosh te fresket

E postova per ju pra,duhet ti gatuani ju,edhe na i sillni:p
 
@Ledia kur ti gatuash ler nje koment ktu 😜
 
Top