Botëkuptimi!

Gazolina

Moskokecarese
Botëkuptimi, sistem pikëpamjesh, nocionesh dhe përfytyrimesh mbi botën në përgjithësi, mbi vendin që zë njeriu në të dhe mbi rolin që ai luan..
Problemi themelor i çdo botëkuptimi është raporti midis materies dhe ndërgjegjës, qënies dhe mendimit.


Botëkuptimi është njeriu përballë botës dhe fenomeneve të pafund që e rrethojne. Ai nuk është i qëndueshëm, është një qëndrim empirik që bazohet në intuitën dhe jo në lidhje logjike shkak-pasoje.
 

GLOOM

Catch me if you can...
Pe: Botëkuptimi!

Botekuptimi eshte nje kontekst i gjere,e ka shprehur shume bukur Gazolina me perkufizim se cfare eshte botekuptimi...Botekuptimi eshte shume i gjere,ndahet ne shume kategori,kjo ne varesi te njeriut...Kemi botekuptim fetar,filozofik,panteist,kombetar etj etj...Jane te gjithe nje teresi pikepamjesh dhe konceptesh dhe tek njeriu shfaqen ne menyra te ndryshme....Ti kapesh ti analizosh te gjitha botekuptimet do ishte shume e veshtire,pasi secili eshte i ndertuar ne baze te njeriut e ska nje perkufizm te sakte,pak a shume eshte dicka relative...
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Botëkuptimi!

Botkuptimi eshte menyra se si ti i merr apo i kupton gjerat te cilat per njerez te ndryshem mund te jene plotesisht te ndryshme.
Ose: Nuk eshte dicka ashtu si e thua ti karshi tjetrit, por si e merr ai/ajo te cilit/ciles ia drejton.
 
Top