Bota e fshehtë e Kalorësve Templarë

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Bota e fshehtë e Kalorësve Templarë

1493051240shpella.jpg


Gdhendje mbi 800 vjeçare janë gjetur brenda një shpellë Templare nën një kryqëzim në një qytet të vogël anglez.

Gdhendjet tregojnë imazhe të katër shenjtorëve mbrojtës, si edhe skena me Gjon Pagëzorin e Shën Marianë.

Shpella antike ka qenë e përdorur më parë nga njëjti grupim që luftoi në Kryqëzatë dhe ku u bënë të famshëm në ditët e sotme nga libri i Dan Brown, “Kodi i Da Vinçit”.

/ Top Channel

1493051376_1.jpg


1493051410_2.jpg


1493051416_3.jpg


1493051428_4.jpg


1493051435_5.jpg


1493051442_6.jpg


1493051448_7.jpg


1493051454_8.jpg

1493051461_9.jpg
 
Pasardhesit e templareve jane shume te fuqishem edhe sot.
Ndryshe nga atehere nuk mblidhen me neper tunele te fshehta por rrine te ulur ne majat me te larta te njerezimit.
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Levo ? Pse me kane thene qe nje pasardhes i tyre?
Me parzmore..me heshte..e shpaten qe bleve javen tjeter
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Unë kam parimin se tema duhet marrë me më shumë serjozitet, jo shumë për legjendat e templarëve që mund të jenë të vërteta ose jo, por për thelbin historik që ata kanë lënë. Sot e kësaj dite, gjurmët e tyre vënë në lëvizje jo vetëm mëndjet e shumë personave por edhe këmbët e tyre në kërkim të së vërtetës historike dhe lidhjeve gjaknore që kanë lënë pas. Kjo nuk është e pakët, parë nga këndvështrimi akademik dhe nga këndvështrimi historik.
 
Unë kam parimin se tema duhet marrë me më shumë serjozitet, jo shumë për legjendat e templarëve që mund të jenë të vërteta ose jo, por për thelbin historik që ata kanë lënë. Sot e kësaj dite, gjurmët e tyre vënë në lëvizje jo vetëm mëndjet e shumë personave por edhe këmbët e tyre në kërkim të së vërtetës historike dhe lidhjeve gjaknore që kanë lënë pas. Kjo nuk është e pakët, parë nga këndvështrimi akademik dhe nga këndvështrimi historik.

Me pelqen perqasja qe i ben temes.
Do te te isha shume mirenjohes nese e shtjellon pak me imtesisht ate qe ke thene me lart!
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Me pelqen perqasja qe i ben temes.
Do te te isha shume mirenjohes nese e shtjellon pak me imtesisht ate qe ke thene me lart!


Faleminderit LeVoyager. Duke dalë nga libri dhe filmi "Codex Da Vinci", rrënjët e vërteta të templarëve lidhen me dekodifikimin e dogmës së 4 Ungjijve Apostolikë, me ringjalljen e Ungjijve Apokrifë dhe kërkimet rreth figurës së Shenjtë të Maria Magdalenës e pasardhësve të saj. Këtë temë do e trajtoj gjerë në vazhdim për disa arsyje: 1 mbi të gjitha, për faktin se i përket nënforumit që është mbi moderimin tim.
P
ër të trajtuar temën me lartësinë dhe të vërtetën që i përket duhet të rihap librat në lidhje me gjithë perjudhën historike të asaj kohe, me kështjellën e Loirës etj.
Do vazhdojm
ë gjerë dhe detajshëm në këtë temë.

Chateau Loire.jpg

 
Redaktimi i fundit:

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Rregulli Antik

Kalorësat Templarë të Urdhrit Ushtarak Sovran të Tempullit ose Kalorësat e mjerë të Krishtit dhe të Tempulli të Salomonit, janë pranuar sërisht brënda besimtarëve të krishterë katolikë, pas prishjes së Pullës Papale "Vox in Excelso" (e botuar nga Papa Klementi i V-të më 22 mars 1312 dhe që i dëbonte ata) falë të drejtës famulltare të shpallur nga Papa Gjon Pali i II-të në 25 janar 1983. Më tej, "kodi i të drejtës famulltare të shpallur nga Papa Gjon Pali i II-të në kanunin e VI-të, paragrafi 1 nr.3, vendos që me hyrjen në fuqi të kodit të ri shfuqizohen: "...leges poenales qualibet, sive universales, sive particulares, a sede apostolica latae, nisi in hoc ipso codice recipiantur." (të gjitha ligjet penale, si universale si specifike, të shpallura në Vendim Apostolik, nëse nuk janë të përmbajtura në këtë kod)
Kanuni 58 paragrafi 1 vendos: " një dekret i njëjtë humbet vlerë bashkë me ligjin që e përmban dhe për arsyjen vepruese për të cilën është shpallur." Përsa i përket dëbimit të shkaktuar nga Klementi i V-të, duke konsideruar mënyrat se si Papa kishte arritur në këto konkluzione, mund të gjehet mbështetje tek kanuni 125 që e konsideron të pavlefshëm një akt juridik të vënë nën një detyrim të pakalueshëm edhe nga kanuni 126 që deklaron të pavlefshëm të gjitha aktet e vendosura nga injoranca ose gabimisht mbi atë që është e vërteta. Për këtë arsyje, konsiderohet i pavlefshëm çdo dëbim i Kalorësve Templare.

Aleksandri, Hiri i Shenjtë (6 Janar 2008)

giovanni-paolo-II.jpg
 
Top