Arkitektura në ambjentet religjoze.

Arkitektura në ambjentet religjoze, është më e pakuptueshme dhe harruar nga artet e sotme, është ndoshta edhe më misteriozja dhe më ushqyese për sytë e kurjozëve.

FB_IMG_1588259997847.jpg Po e filloj me Baldakino që janë kollonat e varrit e Shën Pjetrit Apostolo. Një nga veprat më famoze të Berninit, me lartësi 28.5 m. Vepër e vitit 1633
Bazilika e Shën Pjetrit.
Qyteti i Vatikanit.

9b4f23092e774813f6ef13bdd1f69c5d.jpg

26e7b6ca25a0ecfe82bdb9a2e5f5d848.jpg
 
Kjo eshte nje arkitekture e mahnitshme e vatikanit ....mos gaboj quhet celesat e hyrjes ne parajse ....

Sa fjale te Mira do ti ❤️ ?
 
Top