Arkeologët kanë zbuluar mbetjet e plota të dy burrave të djegur në shpërthimin vullkanik

Në Itali, arkeologët kanë zbuluar mbetjet e plota të dy burrave të djegur në shpërthimin vullkanik që shkatërroi qytetin antik romak të Pompeit në vitin 79 pas lindjes së Krishtit.

? Ministria Italiane e Kulturës tha se njëri nga burrat ishte me status të lartë, i moshës 30 deri në 40 vjeç, i mbështjellë me një mantel. Burri i dytë, ndoshta me moshë 18 deri 23 vjeç, ishte veshur me tunikë dhe kishte një numër rruazash të shtypura, shenja këto që sipas ekspertëve tregojnë si ai mund të ketë qenë një skllav që bënte punë të rëndë. Mbetjet u gjetën në Civita Giuliana, 700 metra në veriperëndim të qendrës së Pompeit antik, në një dhomë nëntokësore në zonën e një vile të madhe ku po gërmohej gjatë kohës së pandemisë.
1606227140845.png

127106795_10158704780104536_8638388025416853380_o.jpg

126328623_10158704780114536_5941210916217137069_o.jpg

B.Zeri i Amerikes.
 
Bizarre .. por nder qytetet qe duhet vizituar patjeter . Nese kjo mund te quhet fatkeqesi per ato kohe dhe subjektivisht eshte .
Ne syte e historise ky qytet eshte nje konservim ideal i jetes ne ate moment ne ate shekull !
 
Top