Apple, gati për iPhone 6.5. Më i madhi i realizuar ndonjëherë!

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Apple, gati për iPhone 6.5. Më i madhi i realizuar ndonjëherë!

iphone.jpg

Versioni Plus i përditësimit të iPhone X do të shoqërohet nga një model 5.8” dhe një pajisje “ekonomike” 6.1” me një ekran LCD, por me teknologjinë Face ID. Megjithatë, ky i fundit mund të arrijë me një vonesë të vogël në treg.

Tre modelet e reja Pak javë na ndajnë nga eventi ku Apple do të lançojë iPhone-t e rinj dhe po marrin formë detajet e fundit të pajisjeve. Siç është parashikuar gjerësisht, modelet e ardhshme do të jenë tre: një nga 5.8 inç që do të përfaqësojë evolucionin e sotëm të iPhone X, një i dytë nga 6.5” që konsiderohet si versioni i saj Plus dhe që do të jetë smartfoni me përmasa më të mëdha që ka realizuar ndonjëherë nga Apple deri tani.

Së fundi, do të vijë edhe një i tretë iPhone 6.1, i ashtuquajturi “model ekonomik” që përbën risinë e vërtetë në shtëpinë e Apple të këtij viti. Ndryshe nga dy të parët që do të kenë një ekran Oled, ky i fundit do të mbajë një LCD, por do të vazhdojë të mbajë të njëjtën vendosje të iPhone-it pa kufij dhe me praninë e vijës që strehon sensorët për Face ID.

Dallimet e tjera do të jenë prania e një kamere të dyfishtë të pasme për dy iPhone të parë, ndërsa do të ketë vetëm një për modelin ekonomik që ndër të tjera do të ketë një kornizë alumini dhe jo çelik inox. Për më tepër, ky i fundit do të mbajë slotin për një Sim, ndërsa modelet e tjera do të jenë të dyfishta Sim, të paktën në disa tregje. Të tre do të kenë një procesor A12, por në nivelin e Ram, i pari do të ketë 4GB në dispozicion, një më shumë se modeli 6.1”.

Prisni për modelin ekonomik

Sipas parashikimeve të analistit Ming-Chi Kuo të cituar nga MacRumors, modeli 6.1” do të jetë i disponueshëm vetëm disa javë pas dy të tjerëve për shkak të vonesave të prodhimit. Por, ky version do të luajë një rol të madh në shitjet e Apple, pasi vlerësohet të përfaqësojë mbi 50% të iPhone-it të ri të shitur në muajt e fundit të vitit 2018 dhe madje një përqindje midis 65% dhe 70% për gjashtë muajt e parë 2019. Ajo që do ta bëjë veçanërisht tërheqës do të jetë çmimi që analisti i ka vënë midis 600 dhe 700 dollarë.

Mungesat

Nuk dukej kurrë një mundësi vërtet e besueshme, por tani është e sigurt se asnjë prej tre modeleve të ardhshme nuk do të mbështesë përdorimin e një Apple Pencil. Dhe siç e rregullon pastaj The Verge, Touch 3D duhet të zhduket, teknologjia përmes së cilës ekrani njeh shkallën e ndryshme të presionit të gishtave, të cilat Apple i ka vendosur në iPhone që nga viti 2015. Për risi të tjera që diskutohej në të kaluarën si ekrani i lakuar në skajin e sipërm dhe të poshtëm ose futja e komandave të reja që mund të aktivizohen vetëm duke prekur ekranin, do të jetë e nevojshme të pritet ende disa vite të tjera.

Risitë e tjera


Por, përveç iPhone, në vjeshtë priten edhe prodhime të tjera të Apple. Në anën Mac pritet një version ekonomik i Air dhe një përditësim i Mac Mini. Ata pastaj duhet të shfaqin një model të ri të Apple Watch me një ekran më të madh dhe iPad Pro, me skaj të reduktuar, pa butonin fizik, por me integrimin e teknologjisë Face ID. Muaj më parë ishte folur gjithashtu për një gjeneratë të re të Air Pods. Në vjeshtë në anën e softuerit do të lëshohet zyrtarisht iOS 12, i paraqitur tashmë gjatë WWDC në qershor.


(gazeta-Shqip.com)
 
Top