• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

اmenduria e përgjakshme rituale: Ja ç’bëjnë pelegrinët shiitë

Arfenilla

Themelues i Forumit
Qindra pakistanezë shiitë sot u mbuluan me gjak duke goditur veten me zinxhirë dhe me thika, për të nderuar nipin i Profetit Muhamed, të vrarë në shekullin e VII.
Besimtarët Shiia u mblodhën në Ravalpindi për ceremoninë fetare të njohur si Arbaeen, ku ata kanë hequr këmishat dhe kanë goditur veten e tyre në respektimin e Imam Huseinit,
Sipas besimit të shiiave, Imam Huseiin, nip i Profetit të Shenjtë, vdiq në një betejë për udhëheqjen e botës muslimane në Karbala.

Vdekja e tij përkujtohet çdo vit nga miliona shiitë në të gjithë Lindjen e Mesme, me festimet më të mëdha që po organizohen në Irak nga e cila betejë e merr edhe vetë emrin.
Respektimi fetar, i cili ka tërhequr një pelegrinazh prej më shumë se 15 million njerëze në Qerbela gjatë muajit të kaluar, e cila u ndalua nën sundimin e Sadam Huseinit për më shumë se 20 vjet.
Sot, në ditën e fundit të 40 ditëve të zisë, siguria në Qerbela ishte rritur mes frikës së një sulmi në duart e xhihadistëve të Shtetit islamik B.....Lajmi
]
 
Top