• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Akademiku francez: Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia

legjenda

Anëtar i Nderuar


AKTUALITETE
Akademiku francez: Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia
March 6, 2020ADMINComments Off on Akademiku francez: Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia


Maurice Druon (1918-2009) ishte nipi i shkrimtarit të madh Joseph Kessel. Ai filloi të shkruante për revista letrare në moshën 18 vjeçare. Mori pjesë në ushtrinë franceze gjatë luftës së dytë Botërore. Në vitin 1948 mori çmimin “Prix Goncourt” për romanin e tij Les Grandes Familles (Familjet e Mëdha), shkruan Kultplus. YOU MAY LIKE Say Goodbye To Sleeping, This Game Is Addictive! RAID: Shadow Legends Teodor Kolokotroni, shqiptari që i dha lirinë Greqisë…shiko videon e meposhtme
– “Kastriotët.AL” DR.SC.ILMI VELIU: STEMAT E ARBËRORE – SHQIPTARE – “Kastriotët.AL” Realistic Game For Men RAID: Shadow Legends Ai u zgjodh si anëtar i Akademisë Franceze më 8 dhjetor 1966, sekretar i saj në vitin 1985, nga ku hoqi dorë më 2007-ën për shkak të moshës.
Ishte shumë i njohur për shkrimet e tij shkencore dhe veçanërisht për shtatë romanet e tij historike “Mbretërit e mallkuar” që u bënë dhe filma.
Ai ishte Ministër i Kulturës nga viti 1973-1974 dhe deputet i Parisit nga viti 1978 më 1981-in. U bë i njohur me thënien për shqiptarët: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojes, të udhehequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën
 
Top