Afirmime per Dashuri/Respekt ndaj vetes

Keto afirmime jane me shume te bazuara per nje dashuri te brendshme e te shendetshme, sesa per nje dashuri Egoiste. Pra keto afirmime nuk jane te bazuara ne Ego, Perkundrazi bëhet fjalë thjesht për respektin ndaj vetvetes, duke ia rikujtuar vetevetes qe ju keni vlere dhe se ju duhet te besoni ne vetveten tuaj. Gjate femijerise tone ne kemi ndegjuar, e ne disa raste ndoshta edhe na eshte thene nga prinderit tane, nga mesuesit tane, miqte apo edhe rrethi jone qe ne, nuk jemi mjaftueshem te mire dhe se ne nuk do tia dalim. Ne fillim kur ju filloni te i perseritni keto afirmime ju ndoshta nuk do e besoni ne ate qe e thoni, e qe eshte ne rregull, sepse ketu do te filloj edhe ndryshimi. Me kalimin e kohes keto afirmime do e marrin kuptimin e tyre. Ti vetem vazhdo te i thuash keto me ze te larte, dhe me kalimin e kohes po sikur qe i ke pranuar afirmimet negative nga te tjeret, do te fillosh te i pranosh poashtu edhe afirmimet pozitive nga ana jote.


Pra beso ne vetvete, beso qe ke shume per te ofruar, dhe se ti mund te ia dalesh.


(E huazuar)
Une e respektoj vetveten
Une kam besim ne te gjitha aspektet e mia
Une po e mbushi mendjen time me mendime pozitive
Une jam shume larg negativitetit
Mua po me pelqen personi qe jam duke u bere
Une kam mendime pozitive per veten e poashtu edhe per te tjeret
Une e vleresoj veten time cdo dite
Une kam nje mendje, nje trup, si dhe nje shpirt terheqes
Te ndjehem mire per veten time eshte pjese e natyres sime
Une i perballem cdo gjeje me dashuri
Une mund te shoh bukurine e vertet qe kam
 
Unë jam e bukur.
Unë jam e zgjuar.
Unë vlej.
Unë i dua kafshët,njerëzit,natyrën.
E kjo dashuri që jap,më kthehet mbrapsht.
Unë jam e rëndsishme.
Unë jam si natyra.
Shkëlqej si dielli në ditët e zjarrta të pranverës.
E jam si hëna në netët e vetmuara të dimrit.
💕💕🤗🤗
 
Top