• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

A u shumuan me njëri-tjetrin Homo sapiensët dhe Neandertalët?

Frank

1+1=3
images.jpgPo, dhe më shumë se një herë! Analiza e ADN-së sugjeron se takimi më i hershëm midis dy llojeve ndodhi 100.000 vjet më parë, teksa vala më e hershme e Homo sapiens-ëve ishte duke u shpërngulur nga Afrika. Ata u takuan me Neanderthalët që shkonin drejt lindjes nga Evropa në Azi dhe ndryshuan gjenet. Periudhat e mëvonshme të kryqëzimit ndodhën 55,000 dhe 40,000 vjet më parë, dhe çdo herë ne morëm disa gjene të Neandertalit. Nëse nuk jeni me prejardhje nënsahariane, gjenomi juaj përmban 1-4% ADN Neandertali.

SeferiNews
 
Top