7 aventurat që duhet të bëni në Shqipëri

kitrra 123

plak gjufurrak
V.I.P
Shqipërisë nuk i mungon promovimi dhe kjo ka bërë që turistët të kenë pritshmëri të lart, pritshmëri që ndoshta u tejkalohen kur shkelin në vendin tonë sepse natyra na ka bekuar apo jo?
Por, pas vizitës së parë ekziston problemi i kushteve, përveç bukurive natyrore turistët kërkojnë edhe standarde që realisht tek ne nuk ekzistojnë ende. Shqipëria nuk bën pjesë akoma në platformën e përbashkët të turizmit në Ballkan për shkak se as hotelet nuk kanë klasifikim real të yjeve.
E megjithatë, portali amerikan që merret me turizmin “Heywedidthat.com”, ka listuar 7 aventura që duhet të provoni në Shqipëri, ku më e dhimbshmja është drejtimi i makinës në rrugë të paasfaltuara.
Kohët e fundit kemi kaluar një muaj të tërë në Shqipëri për të vizituar vendin. Për 40 vjet, Shqipëria u konsiderua Koreja e Veriut e Europës me një diktaturë izolimi. Sot, është një vend me kaq shumë për të ofruar për ata që kërkojnë anën e fshehur, të panjohur dhe të egër të Tokës.
Këtu janë 7 gjërat për të parë dhe bërë:


ishujt-ksamil-2.jpg

  1. Drejtojuni bregdetit në jug. Shkoni pranë qytetit të Vlorës dhe merrni rrugën drejt maleve. Do të endeni rreth ndërtesave të braktisura, rrënojave të bunkerëve dhe bregdetit të bukur.
  2. Lundrimi në kanionet e Osumit. Një botë ujore gati e paprekur ju pret. Rreth një orë larg Beratit kanionet e Osumit do t’ju dhurojnë një nga eksperiencat më të bukura të raftingut që kemi përjetuar
  3. Lahuni në burimet termale në Bënjë pranë Përmetit. Ju mund ta kombinoni këtë udhëtim duke bërë rafting në lumin e Vjosës dhe të qëndroni një natë në Përmet. Ujrat termale nuk janë në të vërtetë të nxehtë, por mineralet që ka në përbërje janë shumë kurativë.
  4. Lundrim në Kajak në “fjordët” në veri të Shqipërisë. Shkoni drejt Shkodrës nga Tirana dhe pastaj shkoni drejt maleve ku do të merrni tragetin në liqenin Koman. Aty mund të bëni një guidë një ditore ose një udhëtim me traget në pikën më të thellë në Fierzë. Ju mund të sillni edhe makinën tuaj në traget.
  5. Ecni në Kepin e Rodonit dhe vizitoni kështjellën në perëndim të diellit. Ka një kështjellë të vogël në gadishull, si dhe plazhe të fshehura rreth e qark.
  6. Numëroni bunkerët gjatë udhëtimit në vend. Vlerësohet të ketë rreth 200,000 bunkerë në të gjithë Shqipërinë. Askush nuk e di sa saktë, por diktatori komunist i ndërtoi ato si parandaluese për një pushtim që kurrë nuk ka ndodhur.
  7. Ka shumë rrugë të këqija në vend. Rruga më e shkurtër nuk është gjithmonë më e shpejta, por nëse keni kohë. Për të provuar aventurën e rradhës, provoni të ngisni makinën në rrugë të paasfaltuar, të provoni një ndjesi që mbase e keni harruar nga koha. Kjo mund të jetë një monument i epokës së fundit. Ti nuk e di nëse nuk provon.


dardaniasacra
 
Top