406 metra lart nga toka për më tepër se 1 km,

NeVertiti

~Kohe & Stine~
406 metra lart nga toka për më tepër se 1 km, ura e dytë më e lartë në botë drejt përfundimit.

ura.gif


Ura e dytë më e lartë në botë është duke përfunduar mbi lumin Qingshui, në Kinë. Inaugurimi 2 vjet pas fillimit të punimeve është parashikuar për ditën e Vitit të Ri.

ura1.gif


Në imazhet e publikuara shihen punëtorë duke kryer modifikimet e fundit. Ura me lartësi 406 metra nga toka dhe gjatësi 1,130 km është ndërtuar për të përmirësuar ndërlidhjen mes kryeqytetit të provincës Guizhou, Guiyang me rajonet pranë.

ura2.gif


Duke pasur parasysh terrenin e vështirë shkëmbor, ura shkurton nga 161 në 37 km distancën mes rajonit Weng’an dhe Guiyang. E vetmja urë që e thyen këtë rekord do të jetë ura Siduhe, gjithmonë në Kinë, që do të ketë lartësi 496 metra nga toka.


ura3.gif


ura5.gif


g.shqip
 
Top