100 vjet vetmi - libri më i mirë

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Libri i Gabriel Garcia Marquez, “Njëqind vjet vetmi”, është emëruar libri më i mirë në 25 vitet e fundit, në një sondazh të ri. Autorët dhe ekspertët më të mirë të letërsisë kanë peshuar librat më të preferuar për revistën ndërkombëtare të literaturës, “Wasafiri”, që ditë më parë mbushi pikërisht 25 vjet. Tre shkrimtarë kanë zgjedhur librin e Marquez, derisa Salman Rushdie dhe Michael Ondaatje janë paraqitur në listë nga dy herë me dy libra të ndryshëm. Edhe libri i kujtimeve i Barack Obamas, “Dreams from My Father”, po ashtu ka gjetur vend në listën e librave më të preferuar të dekadave të fundit.

Shkrimtarët që kanë ‘votuar’ dhe librat që ata kanë zgjedhur për revistën “Wasafiri”:

1 Aminatta Forna: “The Famished Road” nga Ben Okri
2 Amit Chaudhuri: “Collected Poems” nga Elizabeth Bishop
3 Bernardine Evaristo: “Staying Power: The History of Black People in Britain” nga Peter Fryer
4 Beverley Naidoo: “Roll of Thunder, Hear My Cry” nga Mildred D Taylor
5 Blake Morrison: “The Stories of Raymond Carver” nga Raymond Carver
6 Brian Chikwava: “The Savage Detectives” nga Roberto Bolaٌo
7 Chika Unigwe: “One Hundred Years of Solitude” nga Gabriel Garcيa Mلrquez
8 Daljit Nagra: “North” nga Seamus Heaney
9 David Dabydeen: “A House for Mr Biswas” nga VS Naipaul
10 Elaine Feinstein: “Birthday Letters” nga Ted Hughes
11 Fred D'Aguiar: “Palace of the Peacock” nga Wilson Harris
12 Hirsh Sawhney: “River of Fire” nga Quarratulain Hyder
13 Indra Sinha: “Lolita” nga Vladimir Nabokov
14 John Haynes: “Philosophical Investigations” nga Ludwig Wittgenstein
15 Lesley Lokko: “Midnight's Children” nga Salman Rushdie
16 Maggie Gee: “Disgrace” nga JM Coetzee
17 Marina Warner: “Dreams from My Father” nga Barack Obama
18 Maya Jaggi: “The English Patient” nga Michael Ondaatje
19 Michael Horovitz: “Collected Poems” nga Allen Ginsberg
20 Minoli Salgado: “Anil's Ghost” nga Michael Ondaatje
21 Nii Parkes: “One Hundred Years of Solitude” nga Gabriel Garcيa Mلrquez
22 Roger Robinson: “Sula” nga Toni Morrison
23 Sujata Bhatt: “One Hundred Years of Solitude” nga Gabriel Garcيa Mلrquez
24 Sukhdev Sandhu: “The Private Life of Chairman Mao” nga Dr Li Zhisui
25 Tabish Khair: “The Satanic Verses” nga Salman Rushdie
 

*deliza*

VIP
V.I.P
Une e kam lexuar kete liber po se di pse nuk me ka lene noj pershtypje shume te madhe...ndoshta pse e kam lexu ne vit te dyte te shkolles se mesme dhe nuk ka qene mosha e duhur per ta lexuar dhe per t'i ja kuptuar idete qe donte t'i percillte.
 

El'Mejor

Daja
Une skam lexuar asnje nga kta :( KKiss pak delizen muaqq i l u :)


:djalle:
 

sensuu

sweet
V.I.P
ehmm fiksim e kam ta lexoj njehere........po une e kam zakon lexoj perhere faqen e fundit ahahhaha
 

AjSi

...
V.I.P
Ah sa liber i bukur qe eshte ...ky edhe `Dashuri ne kohen e koleres` me pelqejne shume!
 

Electra

Lart atje mbi re …🥀
Un kam lexuar “100 vite vetmi “ dy here 😂 sepse ky liber realisht do perqendrim dhe sa her e lexon mer dicka .. kam lexuar dhe “Dashuri ne kohen e koleres “ por sme pelqen aq sa 100 vite
 
Top