Faqja 2 nga 5 I pariI pari 1 2 3 4 5 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatet 21 nga 40 e 83

Temė: Menyrat me te mira per ushqim

  1. #1
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim Menyrat me te mira per ushqim

    Si TE USHQEHEMI ?


    Pergjigja e pare qe i vjen ndermed cdo kujt ,qe lexon kete pyetje , do ishte , mjafton te ha dicka qe te ndaloje urine, sidomos kur eshte i zene me pune ,
    dhe ka pak kohe per pregatitjen e ushqimit. Neqoftese edhe ju keni menduar te njejten pergjigje keni hedhur hapin e pare kunder shendetit tuaj, duke krijuar
    kushtet e para per lindjen e semundjeve te ndryshme, pasi stomaku yne nuk eshte nje thes ku mund te hedhesh cdo gje, dhe ne cdo kohe, ashtu sic furrat djegin mbeturinat edhe stomaku yne djeg ushqimin me nje ndryshim qe furrat perdorin zjarrin ndersa stomaku yne reaksionet kimike.Prandaj , para se te jepni pergjigje kesaj pyetje, ju keshilloj te lexoni me kujdes kete shkrim dhe jam i sigurte, qe kur ta keni mbaruar sé lexuari,do ta rilexoni , dhe qe nga kjo
    dite shume gjera ne ushqimin dhe jeten tuaj , do ti shikoni me nje sy tjeter.Leximi i ketij shkrimi do t'ju zgjase jeten dhe me e rendesishmja do t'ju bej qe
    ta jetoni ate plot shendet. Para se te tregoj se si duhet te ushqehemi dua t'ju tregoj se cfar eshte ushqimi perse na duhet dhe si vepron ai ne organizmin tone.

    Njeriu eshte nje makine biologjike, ku truri luan rolin e kompjuterit, qe memorizon dhe organizon gjithcka stomaku dhe zorra e trashe (intestino) me gjith organet e tjera ,qe te gjitha se bashku quhen aparati tretes , jane laboroatori kimik i kesaj makine, e cila per te ecur , dhe funksionuar mire shfrytezon ushqimin si lende te pare djegese, nga e cila merr te gjith elemetet kimik, kripra te ndryshme ,mineralet , apo metalet. Kjo sepse ky laborator nuk mund ti marre dot keto lende drejtperdrjet nga natyra pasi me pare duhen te perpunohen , kete reaksion apo perpunim kimik e kryejne bimet e ndryshme me ane te fotosintezés dhe me ane te renjeve te cilat marrin elementet e tjere kimik dhe metalik qe gjenden ne toke , ne i marrim keto element vetem nepermjet tyre ne kushte normale(ushqimi) dhe nepermjet ilacave ne kushte jo normale (semundje).
    Pra qe kjo makine te funksionoje, duhet qe te marre te gjithe keto elemnte ne masen, cilesine dhe kohen e duhur dhe kur keto elemente mungojne, per arsye se ne nuk dime ti japim kesaj makine ate qe i nevojitet per te ecur, ajo fillon problemet e veta qe tek ne shfaqen duke shkatuar semundje, dhe ne vartesi te asaj qe i mungon lind edhe semundja ose akoma me keq kur ne i japim ate ushqim , qe kesaj makine i ben dem.
    Kjo makine biologjike quhet njeri dhe ne ndryshim nga makinat e tjera eshte e afte te mendoje, kontrolloje dhe riparoje vete makinen e tij nepermjet instikteve primitive te trasheguara dhe nepermjet studimeve shkencore qe kryen ai vete mbi kete makine.Ku nje gje eshte e sigurte, sa me keq ta perdoresh kete makine aq me shum ndalesa neper spitale do besh per ta riparuar ate dhe sa me shume ta perdoresh aq me shpejt do vjeterohet ajo sidomos kur nuk din ta mirembash ate.Dhe tani pas nje krahasimi pak vulgar (te trashe) por real hyme realisht ne trupin tone.
    Qe organizmi yne te funksionoje ka nevoje per energji te cilen e merr sic thame pak me siper ,dhe pjeseza kryesore e trupit tone qe e merr dhe shfrytezon kete energji duke e cuar ne te gjitha pjeset e trupit quhet QELIZE.
    Qe qeliza te jetoje ka nevoje per nje ambient apo terren qe te ushqehet shumohet plaket dhe vdese duke bere te mundur lindjen e qelizave te reja ne kete terren.Ashtu sic ne kemi nevoje per toke ajer uje etj.. per te jetuar edhe qeliza ka nevoje per to, dhe pikersht nga ambienti apo terreni ku ajo jeton percakton edhe jeten e saj qe eshte edhe jeta jon.Po e ilustroj me nje shembull qe te kuptohet koncepti " terren "apo ambient " : Ne vend te qelizes vendosim nje peshk deti dhe te mendojme sikur kete peshk ta marrim prej deti dhe ta fusim ne nje lume ai shum shpejt do te ngordhe pse do thoni ju sepse i gjith organizmi i tij eshte ndertuar per te jetuar ne nje terren apo ambient ujor me kripe ndersa uji i lumit eshte i embel e njejta gje ndodh edhe me peshkun e lumit po ta hedhim ne det do te ngordhe.Me kete dua te tregoj qe edhe ambienti ku jetojne qelizat qe marrin ushqim per trupin tone duhet te jete i pandryshueshem perndryshe me ndryshim e tij keqesohet edhe jeta e qelizave dhe si rrjedhim edhe e jona, prandaj per riekuilibruar kete ndryshim trupi yne semuret per te vendosur kete ekuilber ne te kundert vdes.Dhe elementet qe ushqejne kete terren apo ambient jane ushqimet qe ne hame dhe uji qe ne pime bashme me lengrat e tjera ne forma te ndryshme.Trupi i nje individi te rritur dhe te shendetshem ka me uje( lengje te ndryshme ) rreth 70% te peshes se trupit .Ndersa tek nje femije i porsalindur eshte rreth 80% dhe tek nje i momshuar zbret rreth 60% kurse nen 55% njeriu nuk mbijeton por vdes.

    LOUIS PASTEUR qe ishte nje veterinar kimik mbasi harxhoi gjith jeten e tij ne studimin e mikrobiologjise para se vdiste i thote asistentit te tij .....Clude Bernard (mjek) kishte te drejte mikrobi nuk eshte asgje "Terreni eshte gjithcka "
    ----------------------------------------------------
    "Qeliza teorikisht eshte e pavdekshme, por eshte shtrati apo terreni ne te cilin ajo jeton qe shkaterrohet dhe ja ben jeten asaj te pamundur duke e asgjesuar ate dhe nese ne do ta zevenesonim apo nderronim shpesh kete terren apo shtrat jeta do te vazhdonte pergjithmon ". (dott.Alexis Carrel)
    -------------------------------------------------------------

    "Vdekja vjen si rezultat i ndryshimit te ketij shtrati ne menyr progresive drejt nje shtrati me aciditet organik".(Dr.Cee W. Crile M .D)
    F.Zemrat shiptare

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  2. #21
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Qumeshti dhe problemet ne organizmin tone.
    Lattosio (karbohidrat )

    Mos toleranca , ose mos pranimi i qumeshtit nga organizmi yne, dhe alergjia ndaj qumeshtit jane dy gjera te ndryshme.
    Mos toleranca e qumeshtit organizem vjen si rezultat i mungeses se nje enzime ,ndersa mostolerimi i qumeshtit si alergji shkaktohet nga reaksini i sistemit mbrojtes kunder proteinave qe ndodhen ne qumesht.Si dallohen nga njera tjetra ne rastin e pare mbasi keni pire qumeshtin ai qendron ne intestino nga 30 min deri dy ore derisa te fermentohet per veprim te bakterieve duke shkaktuar fryrje te barkut,gas,kruarje te anusit,shqetsime ne intestino , dhe shfaqet me shume me ritjen e organizmit sa me i madh eshte individi aq me shume nuk e toleron qumeshtin , ndersa ne rastin e dyte ai shkakton nje diarre te rrufeshme brenda pak minutash nga pirja e qumeshtit, saqe shpesh shum e njerez e perdorin per ti ndihmuar qe dalin jashte.
    Kjo mostolerance u zbulua nga mjeket ne vitin 1960 dhe vjen si rezultat i mungeses se nje enzime qe prodhohet apo gjendet ne siperfaqe te qelizave te intestinos, kjo enzime duhet te zbertheje praktikisht " Latosion " ne "Glukosio " e " Galatosio " qe jane dy perberesit e saj, pra vetem ne kete forme mund te jete i asimilueshm nga intestino .Enzima qe kryen kete reaksion quhet " Latasi"

    Pse mungon kjo enzime ?
    Qe me lindjen tone trupi yne prodhon, ose mund te kete nje sasi te caktuar enzimash "latasi" e cila sherben per te zberthyer qumshtin qe pime nga nena ne Glukosio, e Galatosio por me rritjen e organizmit dhe shkeputjen nga gjiri i nenes kjo enzime fillon te mungoje pjeserisht derisa nuk egziston me duke shkaktuar edhe problemin e mostolerimit te qumeshtit.Por nga studimet kjo kohe dhe moshe eshte e ndyshme ne njerez te ndryshem dhe akoma me e ndyshme ne popuj te ndyshem te globit psh. 80% e Afrikaneve me origjine Afrikane nuk prodhojne " latasi " . Ndersa 80% deri 100% e Indianeve Amerikan nuk prodhojne kete enzime ,dhe 90% deri 100% e aziatikeve Amerikan nuk e prodhojne , dhe ne Itali 71% e siciliane nuk prodhojne kete enzime kurse ne veri po te italise 51%, ndersa ne vendet veriore te evropes sidomos nordiket e prodhojne me shumice dhe nuk kane probleme me pirjen e qumeshtit.
    Per mendimin tim ky eshte nje proces natyror i programuar ne organizem per faktin e thjeshte se natyra ja u jep kete mundesi te gjith te vegjelve ne boten e kafsheve , deri sa organizmi te kete marre formen e vet, dhe te filloje te trese edhe ushqime te tjera keshtu qe e ndalon prodhimin e tij, si te pa nevojshem sepse qumeshti duhet vetem ne fazen fillestare te rritjes , natyra nuk ka llogjikuar si ne "umanet" qe edhe te rritur te pijme qumeshtin e kafsheve te tjera per shum arsye qe po i bie shkurt e them qe jane te papershteshem per trupin tone.
    Ose varianti i dyte mund te jete qe ajo enzime nuk prodhohet por me lindjen tone natyra i jep nje sasi te caktuar enzimesh "latasi " ashtu sic e jep femres nje sasi te caktuar vezesh ne nje kohe te caktuar dhe ja heq ne nje kohe te caktuar, sepse ne ate moshe shtatzania do ishte e rrezikshme per te dy dhe me formim jo te rregullt te femijes.
    Keshtu qe sa me shume pim qumesht aq me shpejt harxhohet kjo enzime dhe vjen nje dite ku cdo njeri ndjen keto probleme intestinale deri diku te rrezikshme dhe shkaktare per lindjen e disa semundjeve.
    Varianti i trete eshte demtimi i pjeses se intestinos nga ku del kjo enzime ne kete rast mbasi kurohet intestino enzima fillon te kryej funksionin e vet derisa te arrije ne nje nga rastet e mesipeme pra qe te mbaroje normalisht dhe pergjithmone.

    C'fare ndodh ne intestino kur ky qumesht nuk zberthehet pra nuk asimilohet nga organizmi ?
    Ai qendron nga 30min deri ne 2-3 ore duke u fermentuar nga bakterjet qe ndodhen aty dhe duke cliruar gaz (hidrogjen .metan) shkakton gjithashtu dhimbje te hijeve dhe fryrje barku.Te gjitha qumshrat dhe derivatet e tyre permbajne latosio kush me shume e kush me pak prandaj duhen evituar kur organizmi ka nje problem te tille,Ben perjashtim ketu Kosi i cili ka rreth 30%-40% me pak se gjith te tjerat latosio dhe per me shume ne kos gjendet nje enzime " Latasi"(betagalattosidasi) qe aktivizohet ne intestino dhe ben te mundur zberthimin e latosios ne Glukosio.e Galatosio dhe asimilimin e tyre prej intestionos.
    Pra ne kete rast kosin mund ta pime pasi vetezberthehet pa ndihmen tone , njesoj sic vetzberthehet sallata, perimet,zarzavatet, dhe frutat.

    Ndersa kur kemi alergji ndaj qumeshtit (latosio) kemi nje reaksion te sistemit imunitar duke prodhuar " istaminen" per te mbrojtur organizmin nga substance qe ke ngrene, dhe shenjat e ketij reaksioni mund te jene , fryrjre te buzeve , ose te gjuhes,kruarjene trup , ose asem, dhe reaksioni i nxjerrjes jashte te ketij ushqimi eshte i menjehershem me diarre acute.

    Me femijet e vegjel ndodh rralle here qe te kene njerin ose tjeterin problem ,qe eshte nje problem i madh per rritjen e tij pasi ne ate moshe nuk ka shum alternativa ushqimi, gje qe kerkon nje diagnostikim dhe ushqime alternative , nga specialisti.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  3. #22
    Thpilt Avatari i baby-angel
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Brussel
    Postime
    1,751
    Rrespekti
    70

    Gabim Piramida ushqimore

    Ne baze te piramides jane ushqimet qe duhen konsumuar me shpesh dhe qe jane me te rendesishme per shendetin tone, pastaj duke iu afruar majes se piramides gjejme ushqimet qe duhen konsumuar me rralle, sic shpjegon dhe figura.



    :fluturoze:Zoti nuk sheh ne fytyrat tuaja, por ne zemrat tuaja...:fluturoze:

  4. #23
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Inteligjenca organike dhe inteligjenca jo-organike
    C'fare duhet te kuptojme me inteligjence organike ?

    Duhet te kuptojme se cdo organizem i gjalle egziston prej miliona vjeteve dhe gjate miliona viteve ka pervetsuar brenda tij ,eksperiencen me te mire, per te mbijetuar ne cdo situate. Kjo aftesi e organizmit vepron ne cdo moment mbi cdo trup te gjalle, ajo vepron pa lejen tone ne menyre autonome duke na ruajtur nga shum semundje, apo situata te veshtira, si thatesira i ftohti i nxehti etj. Shum nga keto procese qe ndodhin ne trupin tone i njohim, por akoma me shume jane ato qe nuk njohim, dhe shume te tjere qe njohim jane te gabuara, dhe gjithmon del dikush qe zbulon dhe korrigjon ato njohuri qe jane gabim.
    Me konkretisht:
    Supozojme se kemi prere gishtin me thike duke qeruar nje molle , cfar ndodh ? del gjak, por cuditerisht pas pak ndalon rrjedhja e tij ,pse ?, sepse gjaku ka veti qe te koagulohet pra te mpikset sidomos ne kontakt me ajrin , gje e cila arrihet nepermjet vitamines K qe ndodhet ne gjak dhe mungesa e saj shkakton vdekjen ne raste te tilla pasi gjaku vazhdon te rrjedhe.Pra ky proces i thjeshte ndodh duam apo nuk duam ne dhe kontrollohet nga vet trupi yne dhe mund te quhet inteligjence organike

    Por kjo inteligjence nuk mbaron ketu me pas ne shohim se plaga do filloje te mbyllet mishi te rritet te bashkohet te formohet lekura dhe me pas nuk do dallohet asnje shenje gjith ky proces ne vetvete eshte shum i nderlikuar dhe vepron duam apo nuk duam ne dhe eshte inteligjence organike pra nuk mvaret nese ti ke bere shkolle apo jo , je njeri i mire apo i keq kjo eshte aftesi organike qe egziston pamvaresisht nga ndergjegja jone.
    Lindja e nje femije eshte 100% inteligjence organike, dhe pirja e duhanit gjate kesaj periudhe eshte mungese inteligjence jo-organike.
    Dhe tani cfare duhet te kuptojme me :

    Inteligjence jo-organike

    Vazhdojme me shembullin e gishtit te prere me thike .
    Ne momentin qe ne presim gishtin kemi dhimbje kemi frike nga gjaku qe del mund te na bjere te fiket nese plaga eshte e madhe , prandaj ajo qe ne mendojme ne ate moment eshte si ta ndaloj gjakun dhe si ta kuroj plagen qe te mos dhembe dhe te sherohet shpejt, dhe qe nga ky moment nderhyn inteligjenca jo-organike pra ajo qe mvaret nga ne dhe qe inteligjenca organike nuk e ben dot dhe as na ndalon dot ta bejme.
    Psh :
    Ne mund te lidhim fort krahun ne pjesen e siperme ne menyre qe te ndalojme rrjedhjen e gjakut ,ne mund ta qepim plagen , ndersa ndersa per te ndihmuar ne sherimin e saj, ne mund ta disinfektojme ate ,dhe ta mbajme gjithmon paster apo ti bejme banje me uje deti dhe ta thajme ne diell ne menyre qe te shpejtohet sherimi etj. Pra sic shihet sherimi e plages mund te shpejtohet me ndihmen e inteligjences Jo-organike. Por kur kjo inteligjence eshte e gabuar ne mund te vonojme sherimin e saj ose me keq akoma mund te rrezikojme gjith trupin .
    Psh .
    Nese gishtin e prere e fusni ne pislliqe apo e fusni ne balte ajo plage mund te qelbezohet ose gangrenizohet .

    E pra ketu dallon njeriu nga kafsha pasi ne kemi te zhvilluar shume inteligjencen jo-organike ndersa kafshet ate organike.
    Inteligjenca jo-organike egziston pamvarsisht nga ajo organike dhe bashkeveprimi ndermjet tyre eshte rezultati me optimal per shendetin e njeriut.
    A bashkeveprojne keto dy inteligjenca ?

    PO bashkeveprojne psh :

    Kur organizmi ka nevoje per uje, tek ju shfaqet etja, dhe ju kuptoni qe duhet pire uje .
    Kur ju kercasin zorret ju nenkuptoni se duhet te ushqeheni.
    Kur ju skuqen dhe ju mbyllen syte ju kuptoni se duhet te flini,, etj,,

    por keto jane disa shembuj siperfaqesore qe veprojne edhe tek kafshet ndersa organizmi yne komunikon edhe sinjale te tjera me te nderlikuara qe jo gjithmon kuptohen dhe interpretohen drejt nga ne. Psh, ne rastin e pucrave ne fytyre qe kam shpjeguar me pare , ajo eshte nje shenje e organizmit qe ne trupin tuaj ka dicka te huaj te tepert, dhe organizmi po e nxjerr jashte , ndersa ju nuk e kuptoni shkakun e vertet, dhe mendoni se ato pucra do te hiqen duke lyer fytyren me kremra te ndryshem dhe kur dikush ju tregon shkakun e vertet nuk doni ta besoni sepse inteligjenca juaj jo-organike eshte ne nivel te ulet per te kuptuar kete fenomen.Dhe shembuj si ky ka me dhjetra e dhjetra disa prej te cilave jane folur ne postimet e meparshme te kesaj teme.

    Dikush me te drejte mund te pyes ,Ore po c'lidhje kane gjith keto shpjegime me temen dhe me ushqimin ?

    Per mendimin kane lidhhje, sepse nese do qe dikush kur lexon te kuptoje ate qe ke shkruar, duhet te kete te pakten disa njohuri minimale per ate qe do lexoje pra mund ta quaj nje para pregatitje per postimin tjeter me pak fjale rritja e nivelit te inteligjences jo organike.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  5. #24
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Me konkretisht hyme ne temen e ushqimit :

    Te gjithe jeni semurur te pakten nje here ne jeten tuaj me temperature dhe jeni sheruar duke pire ilace apo duke bere regjim shtrati, te gjith e dini qe kur jeni i semure gjeja e pare qe vini re eshte mungesa e oreksit, njesoj si me etjen per uje , ne kete rast inteligjenca organike ju dergon nje sinjal, qe ju nuk duhet te hani, dhe ju heq te drejten e ngrenies dhe te shijes se ushqimeve biles ne disa raste shkon edhe me tej, duke ju bere te villni kur shikoni nje lloj ushqimi ,gje qe do te thote se ai ushqim ju ka demtuar, por jo te gjithe e kuptojne kete gje dhe bejne te kunderten sidomos mjeket me keshillat e tyre qe ju thone se tani qe jeni semure duhet te hani me zorr te pini vere te hani mish etj.. sepse organizmi ka nevoje per keto ushqime , qe te mposhte semundjen, kur ne te vertet eshte pikerisht e kunderta, mbasi organizmi eshte i tejngopur me keto ushqime qe kane krijuar semundjen

    Pse inteligjenca organike na heq te drejten e te ushqyerit ?

    Sepse , perpunimi i ushqimit ne organizem krijon mbetje, papasterti,etj,,,te cilat duhen eliminuar dhe nxjerre jashte ne menyre qe kjo fabrike te punoje sa me mire ,por ne nuk e kuptojme kete nevoje te saj , dhe hame gjithmone e me shume duke mos i lene kohe organeve tona te vetpastrohen, ose ti ndihmojme ato ne kete pastrim.Prandaj arrin nje pike ku smban me, dhe ne semuremi, ne kete moment inteligjenca organike thote :

    Paska qene budalla i madh ky cu bem ne te punojme 24 ore ne dite per muaj e vite pa bere asnje dite pushim nuk e shikon si eshte bere si tullumbac dhe ne nuk kemi me vend ku ta vendosim gjith ate ushqim prandaj boll, ja heqim te drejten e ushqimit se perndryshe do semuremi edhe ne .


    Ne kete moment ju shkoni tek doktori dhe ky i fundit ju jep te beni analiza urine dhe gjaku dhe "cuditerisht" ne urine ju keni albumine me shumice ndersa ne gjak kolesterol te larte etj... prandaj ju keshillon te hani veze sepse po humbisni albumine, nderkohe qe eshte krejt e kunderta, ju nuk duhet te hani as veze e as mish, sepse ato analiza tregojne qe trupi juaj po pastrohet po eliminon albuminen e tepert dhe gjithcka tjeter te tepert ,qe gjendet ne trupin tuaj me nje fjale po pastron shpine, ndersa mjeku ju keshillon ta beni pis perseri pa mbaruar pastrimin.

    Perfundimi ne kete rast inteligjenca juaj jo-organike duhet te ndihmoje inteligjencen organike , ne pastrim duke mos ngrene, por duke pire lengje qe ndihmojne ne pastrim dhe tretjen e mbeturinave ne organe te ndryshme, si psh uje me limon ose dy portokall te shtrydhur , gje te cilen po ta vini re kur nuk keni oreks ja u kerkon trupi dhe ja u lejon ta hani.Pra, ju lejon ose ju hap oreksin apo midene, per fruta dhe agrume te cilat nevojiten per pastrim kete duhet te kuptoni dhe jo ate qe ju thote te hani mish dhe veze.

    99% e semundjeve vijne nga ushqimi i keq dhe i tepert, ushqimet e keqia jane ato qe kam thene ne postimet e meparshme.Semundja nuk eshte gje tjeter vecse sforcim i organizmit per tu pastruar, dhe nxjerre jashte tij ato substanca qe perbejne rrezik per vete organizmin te cilat nese qendrojne ne organizem krijojne edhe gure ne organe te ndryshme si veshka, temthi ,melcia etj.Veshka nuk prodhon gure sic degjojme shpesh te thone mjeket ,ajo eshte nje filter dhe ne te ngelin ato substanca qe nuk arrijne te kalojne filtrin dhe kjo vjen vetem si pasoje e ushqimit te keq.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  6. #25
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Pastrimi i organizmit

    Me pastrim te organizmit shum njerez nenkuptojne larjen e kokes trupit prerjen e thonjve , apo larjen e dhembeve .
    Por kjo nuk eshte gjithcka, pasi ka te beje vetem me siperfaqen me pjesen e jashteme te trupit tone, ndersa pjesa me e piset e trupit tone eshte brenda nesh.

    Ja dhe disa fakte :

    Shum prej jush ka vene re gjate bisedave qe bashkebiseduesi juaj kundermon ere e keqe nga goja, dhe duket sikur ke hapur ndonje kapak nevojtore, dhe me interesante eshte se ai vete nuk kupton dhe shikon qe ti largohesh, prandaj afrohet me shume.
    Shkak per kete ne 5% te rasteve eshte goja dhe ndonje dhemb i prishur apo ndonje ushqim i ngelur midis dhembeve qe po kalbet per ata qe nuk lajne dhembet.
    Ndersa 95% e rasteve eshte se ushqehen keq dhe kane probleme te tretjes se ushqimeve, ku keto te fundit nuk arrijne te treten plotesisht, dhe ne kohen e duhur, duke bere keshtu ,qe ushqimi te fermentohet deri ne ate pike, sa te cliroje gazra nga lart dhe nga poshte, duke leshuar edhe ate eren e "kendeshme te kalbesires " qe pastaj del jashte nepermjet gojes. Dhe jo vetem kaq por shpesh here gjuha juaj merr njolla me ngjyra te ndryshme si e bardhe verdhe apo jeshile por nuk e dini qe kjo eshte rezultat i drejtperdrejt i reaksione qe ndodhin ne intestino pra i ushqimit qe hame , dhe per cudine me te madhe kam degjuar qe ne amerike ne fillim por tani edhe ketu ne evrope kane dale disa lloj furcesh dhe pastash qe lajne gjuhen per te hequr keto lloj ngjyrash duke treguar keshtu injorancen me te madhe te njerezve te sotem " modern".
    Duke vertetuar gjithashtu qe shoqerive farmaceutike nuk ju intereson qe t'ju thone pse dalin dhe qe mos t'ju dalin me por ju shesin produktet e tyre dhe bejne bisnes me injorancen e njerezve dhe te mjekeve.
    Pra nuk duhet pastruar gjuha me furce por intestino nga ushqimi i keq dhe i patretur.
    Dhe jo vetem gjuha e reklamon kete por edhe gjaku edhe lekura edhe koka juaj si do thoni ju :
    Gjaku thith papasterti qe megjithse pastrohet ne melci nje pjese arrin te kaloj ne organe dhe ne ndjeme kruarje te trupit , ndersa ne lekure shohim njolla te vogla te kafta ose pika te vogla te kuqe ngrini kanatjeren dhe provojeni te shihni barkun dhe shpatullat tuaja nese kjo nuk eshte vertete.
    Ne koke nepermjet zbokthit qe nuk eshte gje tjeter vescse vjeterim i shpejte i lekures dhe i rrenjes se flokeve me destinacion renien e tyre apo ndryshimin e formes nga kacurela te drejta ose majat qe ju digjen.

    Keto jane shenja qe inteligjenca jone organike na i nxjerr ne siperfaqe por qe shum pak njerez arrijne ti kuptojne dhe interpretojne drejt.
    Ndersa nje pjese e atyre qe i kupton nuk ja u tregon pasi don tju zhvase njehere mire nga leket duke shitur produktet e tyre qe nuk sherojne shkakun por permirsojne pak dhe perkohesisht pasojen gje qe ben me vone zhvillimin e ketyre simptomave akoma me te vrullshme .
    Njeriu i sotem nuk shihet si pacient por si nje objekt fitimi ku sa me shum probleme ka aq me shum fitime sjell, ku sa me shpejt vdes pas pensionit , aq me shum fitime ka shteti, se nuk paguan pensione.

    Prandaj mesoni dhe behuni vet doktor te pakten si te ushqeheni se do fitoni shendet bukuri forc dhe mencuri.
    Ushqimi i pastert jep reaksione per mendime te pastra ushqimi i keq jep reaksione per mendime te keqia.

    Si te pastrohemi nga brenda ?

    e kam thene edhe ne nje postim te meparshem por po e perseris prap:

    1-Duke mos perdorur ushqime qe gjate reaksione lene shume mbetje (per kete do tju jap tabelen perkatese te ushqimeve)

    2-Duke pastruar te pakten nje here ne vit ose ne disa vjet intestinon me metoden idrokolonterapia kryhet ne qendra te specializuara ose spitalore dhe kushton rreth 100 euro.

    3-Klistere- qe kryhet ne shtepi dhe pa ndihmen e askujt por duhet patur pak kulture te pergjithshme mbi kete lloj kurimi para se te perdoret .

    4 Agjinimi

    Agjinimi eshte me i thjeshti por duhet kurajo dhe pak kulture perse po e ben nje gje te tille ne menyre qe ta perballosh me sukses.
    Pse agjinimi ? sepse trupi kur nuk ushqehet ka aftesi te vetepastrohet .

    Per te gjitha keto pika kur te kem kohe do kete nga nje postim ku do jene te zgjuara.

    Ndersa per te vertetuar keto qe kam shkruar ne kete postim beni kete prove.

    Supozoni se trageti ku po udhetonit u prish dhe keni zbritur ne nje ishull ku mund te hani vetem fruta ose asgje per tre dite sa te rregullohet difekti.

    Pra ushqehuni per tre dite vetem me fruta , ose me mire akoma agjinoni per 2-3 dite jo me shume dhe pervec problemeve te shumta qe do ju dalin me trupin tua mundohuni te shihni gjuhen ne pasqyren magjike dhe do shikoni mrekullite qe keni brenda dhe qe po pastrohen.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  7. #26
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Tabela Berg
    Ne kete postim po ju jap tabelen "BERG"
    Kush eshte "Berg "
    Ragnar Berg eshte ekspert ne fisiologjine kimike ne nje nga laboratoret me special ne kerkimime ushqimore qe ndodhet ne Kliniken e dott. Lahmann ne Gjermani, (dhjetra vjet me pare) -" shenimi im" .

    Ne kete tabele jane nje shumice e madhe ushqimesh ne perdorim te perditshem , dhe krahas tyre jepet vlera reale e acidt ,qe japin keto ushqime gjate zberthimit ne organizem , ato ushqime jane ndare sipas atyre qe japin acid gjate zberthimit ne org. dhe atyre qe heqin acid gjate zberthimit ne org.

    Por ajo qe eshte me e rendesishme eshte se te njejtat ushqime qe japin acid japin edhe "muco"(lende ngjitese ne trup) qe e kam shpjeguar me pare. Dhe te njejtat qe heqin acidin heqin edhe Mucon.

    C'eshte muco?
    Ne fjalorin Shqiptar perkthehet "Jarge" por ne pergjithsi eshte nje lende ngjitese qe demton organizmin tone dhe qe trupi yne mundohet ta nxjerre jashte ne te gjitha menyrat , si nga hundet ne forme " Qyrresh" nga goja ne forme gelbaze ,nga veshet ne forme dylli, nga koka ne forme zbokthi, nga lekura ne forme pucrash,nga syte ne forme slepash ne mengjes,nepermjet jashteqitjes etj...

    Te gjithe ata qe kane lexuar postimet e tjera te kesaj teme do kuptojne edhe rendesine e kesaj tabele dhe menyren se si duhet te ushqehen per te patur nje organizem sa me te fort dhe te shendetshem.

    Kuptojeni drejt kete tabele pasi keto vlera nuk jane perqindjet e vlerave ushqimore por vlera e mbetjes pas reaksionit ne organizmin tone, qe mund te jete acide ose alkaline me muco ose pa muco ,Ne ushqime qe tresin acidin dhe mucon dhe ne ushqime qe prodhojne acid dhe muco.
    Pra mundohuni te kuptoni drejt ate qe shkruhet .

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  8. #27
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Mishrat qe japin acid dhe muco


    Emri Jep acid



    Mish lope --- 38,61
    Mish vici --- 22,95
    Mish dashi--- 20.30
    Mish derri --- 12,47
    Proshut e tymosur-- 6,95
    Bacon--- 9.90
    Mish lepuri--- 22,36
    Mish pule --- 24,32
    Gjuhe Bualli--- 10,60

    Mishrat qe nuk japin acid dhe muco

    heq acid
    Gjaku i kafsheve-- 5,49

    Peshqit dhe vezet



    Peshqit qe japin acid ,

    Peshku i bardhe-- 2,75
    Moluski-- 19,52
    Peshk Salmon-- 8,32
    Harenge,e kriposur -- 17,35
    Veza e plote-- 11,62
    Albumina e vezes-- 8,27
    E verdha e vezes-- 51,83

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  9. #28
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Peshqit qe nuk japin acid

    Stridhe, guaska -- 10,25



    Qumeshti dhe dhjamrat e kafsheve


    QUMSHI QE JEP ACID
    Asnje -----0000


    Qumeshti qe heq acid

    Qumeshti,njeriut-- 2,25
    Qumshi, Deles--- 3,27
    Qumshi, Dhise-- 0,65
    Qumshi, Lopes-- 1,69
    Pana,ajka -- 4,89
    Hirra,Qumshtit-- 1,31
    Kremi--- 2,66

    Nenrodukte qumshi qe japin acid

    Gjalpi---- 4,33
    Dhjami----- 4,33
    Djath zvicere--- 17,49

    Ps -Kujdes qumshti vertet nuk jep acid por ka problemet e tjera qe kam shpjeguar ne postimet e meparshme .

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  10. #29
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Dritherat qe japin acid


    Miell i rafinuar-- 8,32
    Miell integral--- 2,66
    Miell-- 10.00
    Elbi-- 10,58
    Avena,( lloj drithi)-- 10,58
    Thekra-- 11,31
    Oriz integral-- 3,18
    Oriz i bardhe-- 17,96
    Misri--- 5,37
    Buke e zeze-- 8,54
    Buke e bardhe--- 10,99
    Buke integrale-- 6,13
    Zweibach -- 10,41
    Embelsirat--- 12,31
    Makaronat--- 5,11

    Dritherat qe nuk japin acid


    Buk thekre-- 4,28

    Perimet dhe zarzavatet

    Perimet qe japin acid

    Laker brukseli---- 13,15


    Perimet qe nuk japin acid


    Patate te bardha--- 5,90
    Patate te embla---- 10,31
    Selino,rrepe----- 11,33
    Panxhar i kuq----- 11,37
    Rrepa e bardhe---- 10,80
    Panxhari---- 9,37
    Rrepa e zeze me lekure--- 39,40
    Rrepa me lekure--- 3,06
    Rrepka e re--- 6,05
    Laker kapuēo--- 4,02
    Laker jeshile---- 2,20
    Sallate rradhiqe--- 14,51
    Sallate latuga,=
    Marule e eger.---- 14,12
    Rabarbaro=raven--- 8,93
    Spinaqi--- 28,01
    Asparagi,=Shpargjishte--- 1,01
    Carciofo,=Argjinare-- 4,31
    Cicoria,=,sallate,Brese,-- 2,33
    Domatja--- 13,67
    Kungulli--- 0,28
    Kastravecat--- 13,50
    Qepa e kuqe--- 1,09
    Laker,rrepke--- 5,99
    Lulelaker --- 3,04
    Dente di leone,=
    lloj sallate eger---- 17,52
    Aneto,lloj bime eger --- 18,36
    Prreshi--- 11,00
    Groshe--- 4,98
    Fasule e fresket--- 8,71
    Bizele e fresket--- 5,15

    Frutat qe japin acid

    Asnje -000000

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  11. #30
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Frutat qe nuk japin acid


    Shalqi----- 1,83
    Molla---- 1,38
    Dardha--- 3,26
    Kumbulla- 5,8
    Kajsia-- 4,79
    Pjeshka-- 5,4
    Qershia-- 2,57
    Qershi te tharta-- 4,33
    Qershi te embla-- 2,66
    Dateri,Hurma te thara-- 5,50
    Fiku--- 27,81
    Rrushi--- 7,15
    Uva passa,=lloj,Rrushi--- 15,10
    Lamponi,=Mjedher,=
    lloj fruti--- 5,19
    Portokalli --- 9,61
    Limoni--- 9,90
    Shega--- 4,15
    Ananas--- 3,59
    Banane--- 4,38
    Ulliri--- 30,56
    Luleshtrydhe--- 1,76
    Ribes,=rrush frengu --- 4,43
    Manaferra--- 7,14
    Mandarina--- 11,77

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  12. #31
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Frutat e thata

    Frutat e thata qa japin acid


    Jep acid

    Geshtenja--- 9,62
    Lentike,=thierza--- 17,8
    Arra--- 9,22
    Lajthi--- 2,08
    Kikiriku--- 16,39
    Bajame--- 2,19

    Frutat e thata qe nuk japin acid

    heq acid

    Gjande ose lende----- 13,64

    Arre koko-------- 4,09

    Ushqime te ndryshme qe japin acid


    Jep acid

    Bizele te thata 3,41
    Fasule te thata 9,7

    Mielli i thekres 0.72
    Mielli d'avena 8,08
    Avena dei Quccheri 17,65
    Lulja e avenes 20,71
    Avena ,= tershere

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  13. #32
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Ushqime te ndryshme qe nuk japin acid

    Heq acid

    Kerpudha ----- 1.81
    Soja----------- 26,88
    Kallam sheqeri----- 14,57
    Sheqer i gatuar----- 18,21


    Pijet

    Pijet qe japin acid

    Jep acid

    Birra ---------------- 08
    Pluhur Kakao 4,79
    Cokollata 8,10

    Pijet qe nuk japin acid

    Heq acid

    Caji--- 53,5
    Caj paraguaj---- 25,49
    Kafja---- 5,6
    Cafe di cikorja--- 7,17
    Lengu i rrushit--- 5,16
    Vera---- 0,59
    Vere california---- 1,21
    Sherry---- 0,51
    Champanj---- 0,96
    Malaga--- 3,04

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  14. #33
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Pse shendoshemi ?
    Meqense ka shume antare qe duan te dine si te shendoshen apo si dobesohen po bej kete postim qe te kuptojne arsyen e shendoshjes se cdo organizmi te gjalle .

    Pse shendoshemi ?

    Dikur, njeriu nuk ka jetuar neper qytete, apo neper fshatra,dikur njeriu nuk kishte frigorifer, dyqan buke,e mishi ,apo dyqan frutash e perimesh , por ishte i detyruar qe ti gjente ato ne pyll, dhe her gjente, e her s'gjente, here ngopej sa nuk mbante me, e here rrinte dite te tera pa ushqim.Por meqense kjo makine biologjike kerkon gjithmon energji per te funksionuar eshte ndertuar ne menyre te tille qe kur te gjeje ushqim= (energji) pjesen qe nuk i duhet per konsumin ditor ta lere si rezerve per diten e neserme dhe nese diten e neserme gjen perseri ushqim krijon nje rezerve edhe me te madhe e keshtu me radhe derisa nje dite nuk do gjeje ushqim dhe do konsumoje rezervat e brenshme sa me sheme rezerva te kete aq me shume dit ri pa ushqim dhe anasjelltas.Kjo eshte llogjika e organizmit qe funksionon nepermjet nje programi ne tru i cili koordinon veprimet e te gjith organizmit nepermjet sensoreve qe ndodhen ne te gjithe trupin.
    Ne qoftese ha shum fruta do kesh nje rezerve te madhe vitaminash, por nese ha shum mish do kesh nje rezerve te madhe proteinash ,prandaj e mira eshte qe magazinat ton te jene mbushur me pak nga te gjitha.

    Por cfar ndodh ne kohet "moderne" ?
    Ndodh qe na rri koka tek frigoriferi cdo minute dhe shumica nuk levizin me as nga divani ,keshtu qe nga njera ane kemi ushqim te tepert dhe e magazinojme dhe nga ana tjeter nuk levizim per ta djegur kete kalori, dhe ndodh qe magazinat skan me vend dhe fillojne te magazinojne ne vende qe nuk jane per ate pune duke filluar te krijoje konflikte dhe probleme me pjeset e tjera te org qe jane simptomat e para te semundjeve.

    Ndodh qe ushqehemi shpesh me te njejtat gjera duke lene menjane shume te tjera.

    Ndodh qe bashke me ushqimin e parapregatitur industrialisht marrin ne organizem edhe shume helme qe perdoren per te ruajtur keto ushqime.

    Te gjitha kafshet jane me te zgjuara se ne né kete drejtim dhe ne jemi kafsha qe ushqehemi me keq se te gjitha kafshet ne natyre , pasi ato ushqehen sipas instiktit miliona vjecar ndersa ne e kemi humbur kete instikt dhe perdorim kulturen dhe ndergjejgen tone qe ne kete aspekt eshte zero.
    Jo me kot te gjitha kafshet perpara dimrit shendoshen.

    Kjo kulture ne kohet e sotme mbytet nga shoqerite fitimprurese te ushqimit te industrializuar ,qe nga ana e tij behet ushqim per nje tjeter industri qe eshte ajo farmaceutike.

    Sa me keq te ushqehemi aq me te semure jemi dhe aq me shume ilace do blejme ,sa me keq te ushqhemi aq me pak do rrojme gje qe i intereson cdo shteti qe te paguaj sa me pak pension dhe te shperdoroje leket per interesa partiake apo personale.

    Prandaj askujt nuk i intereson t'ju tregoj se si te jetoni pa ilace dhe sa me gjate.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  15. #34
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Hani sa me thjesht
    Shpesh kemi degjuar kur thone ha cdo gje se te gjitha ne nje bark vene dhe me kete teori pothuajse te gjithe gjate ushqimit perziejne proteinat shtazore me ato bimore , perziejne ushqime te thata me te lengeta etj..etj...sipas midese se sejcilit.

    Por kjo menyre ushqimi eshte e gabuar sepse :

    1-Kur ushqimi ka shume perberes organizmi e ka te veshtire me ane te sensoreve te percaktoje llojet e enzimeve apo sasine e acidit qe duhet te hedhe per te tretur ate ushqim.
    2-Ushqime te ndryshme treten dhe thithen nga organizmi ne pjese te ndryshme te intestinos ,psh amidoni ne pjesen e pare te intestinos proteinat shtazore ne pjesen e dyte te intestinos ndersa qumshti dhe djathrat ne pjesen e fundit te intestinos .
    Keshtu qe kur hani buke, djath, mish,dhe kos ne fund kosi dhe djathi fermentohen shpejt dhe nuk kane kohe sa te arrijne ne pjesen e fundit keshtu qe clirojne shume gazra te cilat nga ana e tyre nepermjet aparatit tretes ngjiten lart deri ne tru duke shkaktuar dhimbje koke, prandaj qe tju hike dhimbja e kokes shpesh mjafton vetem nje klizme apo klistere per te pastruar pjesen e fundit te intestinos .

    Si duhet te ushqehemi ?

    Thjesht sa me thjesht duke mos perzier kurre me shume se dy gjera te te njetit tip.
    dmth .ha nje ,dy apo tre pjata grosh, por jo te shoqeruar me djath, buk, qep,limon, presh,uthull e ku di une cfar mideje keni.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  16. #35
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Uji & Kripa
    Kripa
    Kur themi kripe te gjitheve na shkon mendja tek kripa qe kemi ne shtepi pra NA-CL por ato ndahen ne kripa industriale dhe kripa ushqimore shpesh here degjojme kohet e fundit se kripa i ben dem organizmit prandaj duhet bere kujdes me konsumimin e saj ose degjojme se kripa qe perdorim eshte pa jodjo etj.. etj... Keshtu qe industria ushqimore e pasuron ate me elemnte te ndyshem dhe ne treg shohim kripe deti me jodjo apo substanza te tjera te nevojshme per trupin tone prandaj lind pyetja :

    A demton kripa organizmin ?
    Si e demton ajo org ?
    A eshte e novojshme ajo per trupin tone?

    Ne fillim po shpjegojme pak se cfar eshte kripa ?
    Kripa eshte nje perberje e shum elementeve kimik me sakt kripa e detit perbehet nga 84 elemente kimik te cilat jane tretur ne uje per miliona vjet ,shiu kur bie mbi sip e tokes shkrin ne te kriprat e saj dhe i con ne det, uji eshte tretesi me i mire ne natyre ne te treten pothuajse te gjithe elementet natyror.

    Pse kemi nevoje per kripe sepse trupi yne eshte i perbere rreth 70% prej uji qe sherben si transportues i ushqimit dhe brenda tij gjenden te tretur 84 elemnte natyror njesoj si ne kripen e detit por ne permbajtje 1%.
    Edhe gjaku yne nuk eshte gje tjeter vecse uje deti gjaku ka ne perberje te tij 99% uje dhe 1% kripra te tretura ne te pra 84 elemente.

    Kripa qe permban 84 elemente natyror nuk eshte aspak e demshme per org ,por e nevojshme.

    Ndersa kripa e kuzhines nacl qe perdorim sot eshte shume e rrezikshme per organizmin.

    PSE ?

    Sepse ajo eshte perpunuar kimikisht dhe eshte c'veshur nga 83 elemntet e tjere e duke prishur keshtu strukturen e saj natyrale jetesore, duke nxjerre si produkt final nacl qe ne fakt eshte nje kripe gerryese dhe kur hyn ne organizem kerkon te riekuilibroje vetveten te rindertoje strukturen e saj fillestare me 84 elemente duke i marre keto elemente nga trupi yne nga te gjitha qelizat e gjaku por trupi yne e kupton kete gje dhe per tu mbrojtur e njeh ate si te demshme duke urdheruar ta izolojne ate me uje
    ku per cdo 1 gram kripe nacl duhen 23 gram uje qe rrethon dhe shperben ate duke e jonizuar ne sode dhe klorur te cilat nga ana e tyre rikristalizohen me proteinat shtazore duke qendruar ne trup sidomos ne kocka e veshka , duke dhene semundje te ndryshme.

    Organizmi yne ka nevoje gjate 24 oreve per 0.2 gram kripe (himalaje)

    Ndersa konsumi i sotem ditor ne boten e " civilizuar " eshte rreth 12-20 gram kripe kuzhine pra nacl.

    Kurse veshkat tona jane ne gjendje te eliminojme vetem 5-7 gram kripe te tepert ne dite .

    Pse kripe himalaje dhe jo kripe deti ?

    Te dyja kane te njejten perberje ndersa kripa himalaje eshte e kristalizuar nga prasioni dhe ka nje strukture qe mbahet nga lidhje elektrike pra ka energji, vibrazion, dhe memorje, e cila kur shkrihet ne uje i kalon organizmit tone qe ka aq shume nevoje .
    Kjo kripe eshte kristalizuar miliona vjet me pare kur ujrat e detit nuk ishin te ndotura sic jane sot.

    Kripa e detit nuk ka strukture kristaline elektrike si rrjedhim ska energji por ka te gjith elementet kimik pra 84 e bashke me to ka edhe shum element metalik e pislliqe te ndryshme nga industrite qe derdhin mbeturinat ne det .
    Keto element thithen bashke me kripen dhe provokojne semundje te ndryshme ne org sidomos ne tru.

    Ka edhe shume gjera te tjera, por keto jane me kryesoret qe duhet ti dini dhe ju keshilloj te ndryshoni per te miren e shendetit tuaj.

    refernzat per kete shkrim jane marre nga libri i:
    dott.saBarbara Hendel e Peter Ferriera
    Ne librin me titull

    Acqua&Sale qe do te thote UJI & Kripa

    i cili ka firmen dhe bashkepunimin e 26 prof, dott,kerkues e laboratore shkencore nga e gjith bota ne keto vitet e fundit .

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  17. #36
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Sheqeri

    Formula e sheqerit eshte C12H22O11, edhe per sheqerin ashtu si per kripen degjojme shpesh te thone qe demton shendetin biles arrihet deri atje sa te thuhet se lengu i frutave te embla shkakton diabentin gje qe nuk eshte e vertete por edhe ketu ashtu si ne rastin e kripes ka shume injoranze dhe keqinformazion nga shtypi i thjeshte dhe ai mjekesor.
    Le te sqarojme kush sheqer eshte i demshem dhe pse .
    Sheqeri ne formen e tij natyrale qe gjendet ne panxharin e sheqerit ,ne kallamin e sheqerit, dhe ne lengun e frutave nuk eshte aspak i demshem por shume i nevojshem dhe jetesor per organizmin.
    Ndersa sheqeri i bardhe industrial i rafinuar i pastruar kimikisht i kristalizuar ,e ngjyrosur industrialisht eshte shume i demshem per shendetin dhe organizmin tone.
    Pse ?
    Sepse edhe ky lloj sheqeri ashtu si edhe kripa eshte c'veshur nga te gjith elementet e vitaminat qe e shoqerojne ate ne strukturen e tij natyrale duke na dhene nje produkt "ushqimor" te paster sic eshte sheqeri i cili pas hyrjes ne trupin tone per tu shperbere kerkon pikerisht elemtet te cilet jane hequr kimikisht , prandaj i merr keto nga organizmi yne sidomos calcio dhe crom.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  18. #37
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Dhe tani te shpjegojme pak se si prohohet sheqeri.

    Panxhari i sheqerit, transportohet ne fabrike dhe menjeher fillon perpunimi pasi cdo dite qe kalon ai fermentohet dhe humbet nje pjese te mire te tij keshtu qe nuk qendron neper magazina.Menjeher pas shkarkimit neper transportier behet marrja e nje kampioni per te percaktuar sasine e sakaroses pasi sherben si prove cilesie per pagesene prodhuesve.
    Proceset :
    1-Larja, procesi i pare eshte larja me presion uji ku hiqet balta ,gjethet ,barishte gure etj.. qe jane mbledhur nga prodhuesit.
    2-Prerja, ato priten me ane te nje sistemi thikash rrotulluese deke nxjerre nje produkt ne forme fetash te holla.
    3-Difusioni, kryhet ne makineri te medha ke fetat e panxharit dhe uji ne temp 70° ecin ne drejtime te kunderta ku fetat e panxharit leshojne sheqerin per efekt te difuzionit dhe nga njera ane kemi fetat e panxharit tashme pa sheqer dhe ne anen tjeter kemi nje leng me perqindje sheqeri 13-15%.Gjate ketij procesi shkaterrohen enzimet dhe nje pjese e mire mineralesh e kriprash ndersa pjesa tjeter shkrihet ne uje baashke me sheqerin.
    4- Depurazione: Pastrimi eshte i domosdoshem per largimin e ketyre substanzave qe nuk jane sheqer dhe qe me vone pengojne kristalizimin e sheqerit.
    Prandaj ketij soluzioni i shtohet nje far qumshti me permbajtje calcioCa(OH)2
    ne dy fasa (predefecazione e defecazione),pastaj edhe dy fasa te tjera me anidride carbonica (CO2) per te hequr calcen e cila qendron ne fund te lengut.Pastaj dy filtrazione per te eliminuar plotesisht carbonato di calcio dhe sedimente te tjera qe lidhen me te .
    5-Concetrazione,-Qe eshte zierja deri ne piken e vlimit per te laarguar ujin nepermjet avullimit dhe na ngelet nje mase e dendur me temp 70° dhe nje perqindje 63% di saccarosio).
    6-Zierja dhe centrifuga; Duhet per te pregatitur e ndare kristalet e sheqerit nga pjesa tjeter pastaj kjo mase ftohet hidhet neper kazane me vrima te vogla qe lejojne daljen e lengut dhe mbajtjen brenda te kokrizave te sheqerit per efekt centrifuge.
    7-Rafinimi-Shqeri i ngelur shkrihet dhe pastrohet me acido solforoso per ti hequr ngjyren e erret dhe pastaj ngjyroset dhe me pas kryen te njejtin proces qe pershkruam me siper.
    Perfundimi: Substanza perfundimtare eshte sheqeri qe kemi ne shtepite tona apo ne te gjitha embelsirat qe hame dhe qe nuk ka asgje te perbashket dhe natyrale me substanzen fillestare natyrale Panxharin e sheqerit.
    Ky produkt eshte i c'veshur nga cdo gje dhe demton organzmin tone.
    Si e demton organizmin tone ?

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  19. #38
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Demet nga sheqeri
    Sheqeri i bardhe i rafinuar ne intestino provokon proceset e fermentazionit te ushqimeve duke prodhuar gas dhe tension ne adome(hije) gjithashtu behet shkaktar i ndryshimit te flores bakteroligjike te intestinos i cili krijon kushte per disa semundje si (coliti,stipsi,diarreja,krijimin dhe thithjen e substancave helmuese etj...
    Sheqeri i bardhe ka nje influince te madhe mbi sistemin nervor dhe mbi metabolizmin, duke krijuar ne fillim stimulacion pastaj depresion, e deri ne acarim ,ose eufori fallce,dhe nevojen per te marre prap sheqer etj...qe realisht do te thote nje lloj forme mvaresie pre sheqeri njesoj si dikush qe i mungon droga ose nikotina.
    Kjo shkaktohet nga shpejtesia e madhe e thithjes se qesherit ne gjak ,duke shkaktuar rritjen e glicemise ne gjak,perpara kesaj situate ne ndryshim te shpejte pancreasi pergjigjet duke leshuar insuline ne gjak, gje qe shkakton renien e glicemise ne gjak apo sic quhet "crize ipoglicemika " qe shoqerohet me nje gjendje dobesimi te pergjithshem ,djerse,agresivitet etj .. kushte keto qe e detyrojne organizmin te haje perseri qe ndihet me mire.Si conseguence e ketij sheqeri org ve ne dispozicion ormone te tjere per te rritur glicemine, dhe kur kjo gje ndodh shpesh krijohet nje mungese energjie qe dobeson te gjith organizmin. spse nuk punon me capacitet te plote pikerisht per mungese te kesaj energjie dhe nje nga sistemet qe dobesohet eshte edhe ai imunitar qe nuk i pergjigjet ne kohe dhe ne forcen e duhur semundjeve.
    Kur hame 50gr sheqer te bardhe kapaciteti fogacitar i rruazave te bardha reduktohet ne 76% dhe zgjat per rreth 7 ore.
    Te gjitha semundjet lindin pikerisht per mungese energjie ne org duke shkaktuar ulje te imunitetit, kjo energji shkaterrohet nga ushqimet e perpunuara kimikisht dhe te varfera apo te tjetersuara organikisht qe ne vend te furnizojne me energji marrin energji,kripra vitamina etj.. nga organizmi duke bere qe kockat te dobesohen dhe dhembet te prishen, dhembet prishen jo sepse sheqri ngelet neper dhembe,sic mendojne disa , por se per te tretur sheqerin organizmi yne merr calcio e kripera te tjera nga kockat dhe dhembet duke dobesuar strukturen e tyre.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  20. #39
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Ne qoftese baterite tona rrine gjithmon te ngarkuara asnje semundje nuk i rreziston luftes imunitare te organizmit.
    Per te evituar keto probleme duhet te perdoret sheqer i pa rafinuarpra ai integral , nga kallami i sheqerit, duhet perdorur mjalti, duhet perdorur legu i frutave "FRUTOSIO" etj..
    Ne radhe te dyte duhet ulur perqindja e konsumimit te tij ne form industriale.
    Duhet bere kujdes se sot per qellime perfitimi sheqerin e bardhe e lyejne qe te duket i kuq si integral nga callami i sheqerit.
    Ja dhe demet ne menyre te permbledhur:
    1-Rrit aciditetin e gjakut (shkaktar i tumorit)
    2-Varferon organizmin nga kriprat minerale
    3-Shton shume punen e melcise dhe e helmon ate.
    4-Prodhon acide me yndyre
    5-Shkakton humbje ose ulje te memorjes
    6-Shkakton gjendje gjumi.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

  21. #40
    Dum spiro, spero くる Avatari i sweetzzinna
    Anėtarėsuar
    Jul 2008
    Vendndodhja
    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
    Postime
    18,973
    Blog Entries
    53
    Rrespekti
    25

    Gabim

    Uji,materia energjia ,dhe informazioni

    Miliona vjet me pare toka ka qene e mbuluar me uje i cili lindte si rezultat i shperthimeve vullkanike me vone kjo periudhe shirash mbaroj duke i lene vendin nje periudhe tjeter, asaj te lindjes se jetes ne uje sepse toke nuk kishte ende ne sip te ujit
    Ky uje qe rrethonte token ishte dhe djepi i pare i jetes se ketij planeti ,nga ky djep kane prejardhjen te gjitha speciet dhe qeniet e gjalla perfshi ketu edhe bimet.

    Nje shembull real per kete eshte vete rritja dhe lindja e cdo qenie njerezore .
    Cdo njeri prej nesh ka qene embrion njeqelizor dy-qelizor e keshtu me radhe deri ne formim te plote , qe te realizohet ky formim duhen 9 muaj ne kushte normale.
    Dhe keto 9 muaj ky organizem arrin te rritet dhe mbijetoje brenda plancetes se femres ku vlen te theksohet se brenda saj ka nje leng qe quhet lengu AMNIOTICO dhe eshte i perbere nga 99%uje dhe 1% kripra ne temp 37°c. FOTO
    Ky leng nuk eshte gje tjeter vecse i njejti leng nga ku ka lindur dhe eshte zhvilluar jeta miliona vjet me pare.Ne keto 9 muaj eshte concentruar evoluzioni biologjik 250milion vjecar i species sone.Ne ate uje qendron kujtesa e 250 milion vjeteve jete e cila fillon vetem nga nje qelize e vetme deri ne ndertimin e plote te qenies sono.
    Gjate ketyre muajve ajo qelize pershkon te gjitha etapat e jetes se saj 250 milion vjecare.

    Dhe gjith kjo ndodh brenda nje lengu me 99%uje dhe 1% kripra.
    prova me goten e ujit dhe kripes.
    formimi i materies.
    Uji dhe kripa nuk jane thjesh uje dhe kripe por se bashku me karakteristikat e tyre kimike , biokimike,biofisike,dhe energjitike , jane djepi i jetes.

    Dhe tani le te shpjegojme si lind materia nga energjia .

    Ne vitin 1984 fizikanti nuklear italiani Carlo Rubbia mori cmimin Nobel per zbulimin e nje constante matematike llogaritese ne natyre nepermjet se ciles eshte e mundur te gjehet raporti ndermjet particelave elementare te materies dhe te particelave energjitike qe e perbejne ate .Ku raporti definitiv i nje particele eshte :

    1:1.000.000.000.

    Gje qe do te thote se duhet nje miliarde porcione energjie qe te formohet nje particele materie qe eshte masa me vogel qe mund te preket dhe shikohet .
    Mendoni pak sa energji duhet per te formuar gjith boten materiale qe kemi perqark dhe vete ne .Dhe kjo energji nuk humbet por transformohet dhe merr forma te tjera qe mund te jene minore o superiore nga ajo egzistente .
    Pra mund te themi se materia eshte e = me energji dhe ne jemi te = me energji.
    Por bashke me keto te dyja qarkullon edhe informazioni , energjia nepermjet materies percjell informazion dhe informazioni =me energji .
    Pra materia nuk eshte shume e rendesishme ajo qe eshte me e rendesishme eshte energjia dhe informazioni qe percjell ajo nepermjet materies.Prandaj ne kete kuptim jeta jon fizike ,materiale ka pak rendesi per natyren , ndersa ajo qe ne percjellim dhe leme pas, pra informazioni eshte me i rendesishem , nuk e kam fjalen ketu per informazion shkollor por gjenetik.Dhe ne baze te ketij informazioni riorganizohet dhe materia ne nje shkalle me superiore ose inferiore gje e cila mvaret nga informazioni nga ku me vone ajo inferiore shkon drejt eliminimit, dhe ajo superiore perfeksionimit.

    Think Pink! Say NO to breast cancer!

Faqja 2 nga 5 I pariI pari 1 2 3 4 5 FunditFundit

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Rregullat E Postimit

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Regjistrohuni The Facebook Platform


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182