Jam shume dakord me analizen tende kitrra me prejashtim te te pjeses kur ti shprehesh qe ne lindjen jemi me te lidhur nga besimi shpirteror...
Shqiptaret i ka prekur laraminizmi fetar, dhe shpirterisht jane me te lidhur me perendimin sesa me lindjen. Ajo qe quhet shumice fetare islame eshte vetem nje shantazh, sepse shqiptaret nuk e dine qe besimi fetar nuk eshte i trashegueshem, as me ane te emrave turq qe sot kemi ( dhe ai ka qene ne fakt qellimi i tyre).
Nuk mund te kesh perkatesi fetare, nese nuk je praktikant i nje feje te caktuar dhe statistika fetare nuk ka ne Shqiperi.
Megjithate, une nuk doja qe kete teme ta trajtonim ne kontekst teologjik, me shume se politik.
Me aq njohuri sa kam une nga historia, politika amerikane qe ne fillim ka qene kundra copezimit te Shqiperise 1913 ,sipas pretendimeve Serbo-Greke.
Dhe sot pame po Ameriken qe nderhyri ne Kosove, nderkohe qe ne zemer te Europes shtetet k**** te Europes heshtin perpara nje genocidi te paemer, madje edhe sot nuk e kane njohur te gjitha pavaresine e Kosoves.
Per mendimin tim personal, Amerika ka flijuar djemte e saj kudo ne bote ne emer te drejtesise, ne emer te te drejtave te njeriut.
Nese armiqte e perbetuar te Amerikes jane disa sheike qe popullin e tyre e kane lene ne mjerim te plote, une jam ploteisht proamerikan. Sot Amerika eshte vendi me i lire ne bote, eshte vendi ky qytetari eshte qytetar, ku nuk ka racizem e diskriminim.
Vete politika amerikane eshte e orientuar te thithe trurin e botes ne sherbim te saj dhe rrjedhimisht dhe te aleateve te saj, por pse jo dhe ne sherbim te te gjithe paqes e zhvillimit ne bote.
Imagjinoj sikur vetem per nje cast superfuqi ne Bote te ishte Rusia, apo dikush tjeter. Botes do ti kanosej serish prapambetja, erresira, lufta e padrejtesite.
|