Eshte normale sa e njohim ne veten tone nuk eshte se do ten a njohi familja e aq me teper shoqeria. Jane shume gjera ne karakterin e njeriut, qe une e di qe jane te tilla, por familja ime nuk mund ta dij apo shoqeria, qe thjeshte mund te keshe bisede ne nje ambjent shkolla apo pune, e ne nje kafene, kurr une mund te arrish ta njjohesh nje person deri ne detajet me te thella e aq me te per te thuash se une e njoh ate dhembe e dhemballe, sepse njeriu ka gjera qe kurr nuk mund ti shfaqi apo ti thote, apo raste kur fare lehte und te shtiret e ne e marrim si pjes ete karajterit te tij te formuar.
Sigurisht qe nuk eshte I njejte, e kjo gje as te mendohet most e cohet sipas mendimit tim.
Gjithmone kur ne lexojme materjale te ndryshme e me ide e hpoteze, na vine mendime se kjo me te verte eshte dicka e verte e shume emire tek ata qe praktikohet e nje vepre shuem ekeqe tek at ate cile nuk e praktikojne, e keto ide e mendime na bejne qe te mendojme e te thellihemi qe te ndryshojme e te mendojme per ate qe eshte me e mire per veten tone e te mendojme se ka edhe me te mrie e me te siqerte te cilete jane te shkelqyer ne sjellet e tyre e ne veprime e tyre.
Gjithmone mund te mendojme se jemi nga te paket qe veprojne keshtu por ne te vertete nuk eshte keshtu ka shume njerez qe mendojne njesoj sit y se je e veteme por ne te vertete nuk eshte ashtu edhe une para sidsa kohesh e kesaj mendimi isha se mund te jem nga te paktat qe e veprojne por ne te vertete nuk eshte keshtu pa pritur e pa kujtuar do te na dalim e t e njohim njerz te cilet epraktikojne nje veper si tenden. E kjo do ten a beje te mendojme se fundja fundi nuk jemi t evetme te cilet mendojm e eveprojme keshtu ka shume njerez te cilet veprojne e sillen ne meyren me te mire.
Jam shume dakort me pyetjen tende, te gjithe ne ka raste te cilet nuk jemi te njerte e kjo per shkak te situatave te cilet mund te ndodemi e jemi te detyruar te veprojme keshtu, por fatkeqesish ta nga at ate cilet e bejne nga halli e nga dehsira, per tu duhur apo per te rene ne sy, por fundja fundi te gjith ne e dime se kjo nuk eshte nje veprim I mire por ja qe ka raste te cilet e veprojme. Edhe pse ne mund te jemi gjithmone me trupat tane qe na karakterizojne dikush te bukur e dikush te shemtuar ja qe Brenda nesh ndryshojne ndonjehere sjelljet, e deshirat
Herėn e fundit ėshtė Redaktuar nga Nostra_22 : 01-10-08 nė 17:54.
|