Une do e pershendesja dhe i jam shume mirenjohes shkruesit te ketij artikulli. Eshte nje pershkrim emocional dhe realist per nje nder njerzit me te perfolur ne skemen e politikes shqipetare si i ardhur i ri gjate viteve te fundit. Mbase jo nje lajm i mire persa i perket asaj qe ky artikull shtjellon dhe don ta informoje lexuesin.
Une personalisht me kontaktet qe kam patur me Erionin kam kuptuar se ai eshte mbeshtetes i politikes se majte gje qe nuk eshte ne te njejtat linja me bindjet politike qe une kam. Ne heshtje me nje politike "misterioze" afrimiteti i Veliajt me Ramen dhe Meten eshte bere shume i madh kohet e fundit. Kur une i jam drejtaur Veliajt me pyetjen se nese vitin e ardheshem qe do te mbahen zgjedhjet cilin kulaicion do te mbeshteste apo do ti bashkohej ai dhe partia politike qe ai perfaqeson, ai me eshte pergjigjur me nje pergjigje menjanuese te stilit politik ku ai thote se nuk parashikon qe Berisha te fitoje ne zgjedhje nga njohurite dhe parashikimet e momentit por qe nuk nuk e favorizon ate aspak duke ju drejtuar atij edhe me akuza. Nje shembull i mire i koheve te fundit i mbeshtetjes dhe afrimitetit me Ramen per Veliajn ka qene edhe vizita e tyre ne konventen Demokratike ne Denver, SHBA.
Nuk eshte per tu cuditur qe gjera te tilla ndodhin. Ai eshte bere njeriu publik si rrjedhoje e levizjeve te mbeshtetura masivisht dhe demonstartave te MJAFT-it por te krijosh nje parti politike duhet te krijosh edhe miq, edhe fonde, te perfaqesohesh edhe ne parlament dhe duke qene se ai jo vetem qe nuk ka bindje te njejta me lideret e pozites se momentit ai nuk ka as mardhenie te mira me to. Si rrjedhoje ai po tregon veten thjeshte si politikan duke bere intersin kryefjale dhe publikun si nje prapashtese. Kur koha e zgjedhjeve do te vije publiku do te behet kryefjala, interesat e tij kalluzues por qe do te jete ne heshtje pasi duhet te genjesh dhe te fitosh zemrat e publikut dhe votat e tyre per ti dhene shanc realizimit te interesave personale te tij.
Edhč dielli do t' két pį,
Se pėr qark ksaj rrokullije,
Si Shqypnija 'i vend nuk kį !
- At. Gjergj Fishta
|