Temė: Ateistet ??
Shiko Postimin Tek
Vjetėr 25-07-08, 12:58   #4
Nostra_22
Bordi Drejtues

Anėtarėsuar: Jul 2008
Vendndodhja: Loading...
Seksi: Mashkull
Statusi: I Dashuruar
Mosha: 26
Postime: 2,575
Rrespekti: 25 Nostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud ofNostra_22 has much to be proud of
Dėrgo mesazh me anė tė MSN tek Nostra_22
Gabim

Beni, pershendetje fillimisht.

Prinderit e mi nuk jane fetare dhe per kete falenderoj rastesine. Pavaresisht se gjysherit mbajne emra muslimane ata asnjehere nuk kane qene besimtare apo praktikues feje.

Nese lind dhe rritesh ne nje ambjent ku ushtrohet, predikohet dhe propogandohet nje besim i caktuar fetar, femija qe ne moshe ende te njome, brumoset me ate ideologji.
Me pas duke u rritur, instiktivisht mundohet te ruaje traditen e tij duke gjykuar ne menyre te njeanshme argumentat. Si mundet qe nje femije te kuptoje Zotin, fene, krijimin e botes, kur ai nuk ka ende nje logjike.
Une jam shume tip kurioz dhe hulumtues dhe i kam studiuar te gjithe besimet e ndryshme fetare. Ajo qe kam arritur te kuptoj eshte se te gjitha jane shtojca te njera-tjetres, te pershtatura per kulturat e ndryshme ku kane lulezuar. Historia tregon se krijimi i feve ka ardhur vetem nga padituria dhe nga mosshpjegimi i dukurive me elementare ne natyre. Ajo eshte perdorur per pushtet dhe ne emer te ketij trilli ka mbajtur boten dhe qyteterimin ne nje erresire totale (Mesjeta).
Te gjitha argumentat e ketyre dogmave fetare mund te bindnin njerezit e atyre koherave ne te cilen u krijuan, por sot jane shume qesharake. Fete historikisht i kane percare njerezit dhe ate bejne dhe sot. Nuk jam kundra ekzistences se tyre, sepse ka njerez qe ver8 kane nevoje per nje "kercenim" qofte ireal, per tu mbajtur nen frere me anen e dhunes psikologjike. Nese perdoret per paqe dhe ndihmon njerezit ne nevoje, nuk ka asgje te keqe.
Nuk ka lidhje as prifti dhe as hoxha dhe as zhgenjimet. Per mua eshte logjike e paster. Mjafton te studiosh dhe gjithcka kthjellohet lehte.
Ndersa Zoti per mua eshte nje koncept imagjinar i kufirit te logjikes njerezore dhe ky i fundit dita-dites humbet terren.
Me mire nuk po hyj ne detaje, mua nuk me duhet nje terror psikologjik per te kuptuar qe ne jete duhet te sillesh drejt, te jesh i sjellshem, pozitiv. Kete ma meson familja, arsimi dhe shoqeria ku jetoj.

Fetė janė si xixėllonjat, pėr tė ndriēuar kanė nevojė pėr errėsirė

Dituria mė pėrndjek, por unė jam mė i shpejtė !!!
Nostra_22 nuk ėshtė nė linjė   Pėrgjigju Me Kuotė