Shiko Postimin Tek
Vjetėr 19-09-08, 01:48   #64
Bilderberg
Anėtar i ri

Anėtarėsuar: Jul 2008
Seksi: Mashkull
Statusi: I Dashuruar
Postime: 1,015
Rrespekti: 7 Bilderberg has a spectacular aura aboutBilderberg has a spectacular aura about
Gabim

Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga alfonci Shiko postimin
une nuk i kam mbivleresuar fete, perkundrazi kam cituar se ato kane qene pjedhe e gabimeve te ngjarjeve historike, kane qene nxitese ne urrejtje dhe ndarje ndermjet kombeve, kane qene percarese por gjithsesi une e kam vene theksin ne gabimet e njerezve qe perfaqesojne fete, sidomos ato me influence dhe pushtet kane qene pre e interesave personale dhe i kane perdorur ato si ceshtje private. Gjithashtu thashe qe nese ato jane te krijuara nga njeriu nuk mund te jene te panjolla, te pakorruptuara pasi njeiu eshte i priru gjithmone per te arritur, per te pasur dhe si rrjedhoje eshte i korruptueshem.

Megjithate, une kam nje linje te cilen do e mbroja pasi ka arsyetim logjik, eshte i tille dhe e kam vertetuar se eshte. Besimi dhe feja per mua jane dy ceshtje te ndryshme. nese besimi eshte lidhja direkte e personit me krijuesin, feja kerkon te jete ndermjetese per nje gje te tille. Une si rrjedhoje duke patur ndjeja "ekstremizmi" te individualizmit dhe realizmit e zgjedhe kete te fundit si me efektiven, si rrugen e duhur.

Megjithate feja nuk eshte ferri i tokes, duhet vene ne dukje edhe anet pozitive te saj, dhe per kete jam shume i sigurte se jane shume ashtu sic ishin anet e erreta.

per mua do te ishte e papranueshme te mendoja se gorilla apo shimpanzeja eshte paraardhesi im, thjeshte eshte e papranueshme moralisht dhe psikologjikisht. Nese une kam nje fillim dhe fund arsyetimi logjik me sjell tek ajo qe une jam i pafuqishem, jam shume i vogel dhe me njohuri te kufizuara perpara nje universi te pamiagjinueshem dhe pakapshem per mua. Si rezultat i kesaj shume nga pyetjet e mia mbete te papergjigjura.
Analiza jote ēalon shume, pasi nuk je koherent!

Citim:
Besimi dhe feja per mua jane dy ceshtje te ndryshme. nese besimi eshte lidhja direkte e personit me krijuesin, feja kerkon te jete ndermjetese per nje gje te tille.
Besimi krijohet nga feja dhe jane 2 aspekte te lidhura ngusht me njera-tjetren!!
Merr nje individ dhe rrite ne nje shoqeri pa doktrina fetare, jam i bindur se nuk ka per qene kurr besimtar, perkuindrazi do te jete gjithmon ne harmoni me vetveten dhe ambientin qe e rrethon!
Merr nje individ dhe rrite ne nje shoqeri fetare, ka per te qene nje ekstremist i demshem per vete dhe x ate shoqeri qe e krijoi te tille!!
Citim:

per mua do te ishte e papranueshme te mendoja se gorilla apo shimpanzeja eshte paraardhesi im, thjeshte eshte e papranueshme moralisht dhe psikologjikisht
Per ty mund te jene te papranueshme shume gjera te bukura apo te shemtuara , por realiteti i fakteve eshte ndryshe: shimpazeja eshte gjenetikisht kushuriri i njeriut, dhe ka afersi me njeriun per 98%, dhe nese 1 shimpaze nese stervitet nga shkencetaret, eshte ne gjendje te te kete aftesi psikologjike qe arrijne nivelin e nje femije 4-vjeēar!
Personalisht besoj EVOLUCIONIN!

Citim:
Nese une kam nje fillim dhe fund arsyetimi logjik me sjell tek ajo qe une jam i pafuqishem, jam shume i vogel dhe me njohuri te kufizuara perpara nje universi te pamiagjinueshem dhe pakapshem per mua. Si rezultat i kesaj shume nga pyetjet e mia mbete te papergjigjura
Nuk di nese ke studjuar sado pak Psikologji Komportamentale, megjithate duhet te dish se arsyetimi yt llogjik nuk rrjedh nga ty si individ ne vetvete por nga shoqeria dhe nga ambienti ku jeton!!
Eshte pikerisht ky ambient ku ti jeton qe determinon se kush je ti dhe sesa aftesi dhe njohuri ke! Ne te kundert nese do rriteshe ne mes te pyllit do ishe tjesht nje version i shimpazese por pak me i evoluar!!
Limitet e tua duhet te te bejne te kuptosh naturen tende te kufizuar qe natyra dhe ligjet fiziko-kimike te ketij planeti te ka dhene!
«Hapi i parė nė likuidimin e njė populli ėshtė tė fshini kujtesėn e tij. Shkatėrroni librat e tij, kulturėn e tij, historinė e tij. Atėhere vini dikė tė shkruajė libra tė rinj, tė krijojė njė kulturė tė re, tė shpikė njė histori tė re. Para se tė kalojė shumė kohė kombi do tė harrojė se ēfarė ėshtė dhe ēfarė qe».

" A nation of sheep will beget a government of wolves" : Edward R. Morrow ( 1908-1965 ) American Journalist.
Bilderberg nuk ėshtė nė linjė   Pėrgjigju Me Kuotė