Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga alfonci
Ndonje komentim nga ana juaj ??
shkrimi qe keni sjellur juve eshte nga zanafilla, Beslidhja e vjeter dhe pergjigja e con_man ishte nese ka ndonje premitim per ardheje te Muhametit pas ardhjes se jezusit. ne bibel profetizohet ardhja e dyte e jezusit vetem.
Ismaeli, ishte djali i lindur me sherbetoren e Abrahamit dhe zoti e ben kete premtim pasi abrahami nuk e trajoton mire ate, e perbuz, dhe e le ne rruge pa mbeshtetje. Zoti i meshirshem i ben kete premtim ismaelit duke i dhen bije dhe bija te shumte. Koha ne te cilen abrahami shkon me sherbetoren e tij eshte kohe ne te cilen edhe sara gruaja e tij bindet pasi don qe ai te kete pasardhes dhe deri ne ate kohe zoti nuk i kishte premtuar qe do ti lindte Izaku. Por kur i premtohet se do te kete trashigimtar dhe i lind i biri e le pasdore sherbetoren dhe "birin" e tij.
Per mendimin tim ketu eshte edhe fillimi i besimit islam, dhe ndarja e perhereshme permes Cifuteve dhe myslimaneve megjithse te gjithe kane nje prejardhje...
Besoj se ky premtim eshte cuar ne vend pasi bota islame eshte shume e madhe sot. Por nga ana tjeter edhe persa i perket rrjedhes se gjakut te ismaelit pasi ne boten e lindjes se mesme pasardhesit e tij jane te shumte.
une nuk do ti rradhisja me emra pasi nuk jam i vetedijeshem dhe i sigurte per ta bere nje gje te tille.
Respekt >)
|
[/quote]
Alfonc, duke pasur parasysh prap kete citat Biblik:
Ja pra, edhe pėr Ismailin tė dėgjova; e bekova atė, do ti bėj pasardhės tė mėdhenj dhe do ti shtoj shumė. Dymbėdhjetė princėr do tė lindė dhe prej tij do tė bėj njė popull tė madh. (Zanafilla 17:20)
Sinjalizimi i kėtij teksti nė Profetin Muhammed (a.s.) bazohet ne aspektin se populli i madh patjeter duhet te jete besimtar dhe i dorezuar ndaj Zotit, prandaj ky popull nuk u gjend ne mesin e pasardhesve te Ismailit, pervec pas pejgamberise se Muhammedit (a.s.) dhe perhapjes se muslimaneve ne Lindje e ne Perėndim te botės apo e kam gabim ?Keshtu eshte edhe historia Islame.