Shiko Postimin Tek
Vjetėr 23-07-08, 22:29   #6
alfonci
Shqipetar aktiv

Anėtarėsuar: Jul 2008
Vendndodhja: Ne planetin toke
Seksi: Mashkull
Statusi: Single
Postime: 1,311
Rrespekti: 7 alfonci is a jewel in the roughalfonci is a jewel in the roughalfonci is a jewel in the rough
Dėrgo mesazh me anė tė  AIM tek alfonci Dėrgo mesazh me anė tė MSN tek alfonci
Gabim

Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga Loverboy Shiko postimin
Ju flm per info, mjafton kaq !

Por ne kete artikull lexova:

Rreth vitit 44, bashke me Barnaben fillon veprimtarine misionare.

Dhe:

Ne koncilin e Jeruzalemit mbron, bashke me Barnaben, lirine e Krishterimit prej Ligjit te Moisiut.

Atehere perse Ungjilli I Barnabes nuk eshte pranuar ne te kaluaren dhe as nuk pranohet sod ? Cfare mund te thuani per Barnaben dhe Ungjillin e tij? Perse konsiderohet jo i besueshem nga shume te krishtere, dhe Ungjilli i tij rrepte eshte kundershtuar, kur kemi parasysh faktin qe paska qene prezent me Palin, paskan filluar veprimtarine misionare, pastaj qe te dy paskan mbrojtur lirine e Krishterimit nga ligji i Moisiut etj...?

Si e komentoni ju kete ?

Ju pershendes me respekt.
Ungjilli i Barnabes, Tomes e shume te tjere duke qene se ne ate kohe krishterimi ishte i ndaluar me ligj, sapo kishte celur filizat dhe njerez si Pali qe ne fillim ishin "armiq" te betuar te krishterimit filluan te mrekullohen, tu hapen syte dhe te besojne ne Jezusin si shpetimtar dhe filluan misonet e tyre per te shperndare fene e Krishtit neper bote. Edhe sot njerez te tille qe besojne se egzistojne ugjille te tilla quhen AGNOSTIKE. Keto qe ne fillimet e krishterimit kane kerkuar te manipulojne BIBLEN, te perfshijne ungjille, te shkruajne dhe te bejne ndryshime sipas "deshires, ides apo besimit" te tyre.

Dersį t’mundem me ligjrue
E sį gjįll me frymė un jam,

Kurr Shqypni, s’kam me t’harrue,
Edhe n’vorr me t’permendė kam.

~ At. Gjergj Fishta

Gezuar Ditelindjen Memedhe!!!
alfonci ėshtė nė linjė   Pėrgjigju Me Kuotė