Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga Nostra_22
Vajza, ku eshte e keqja e globalizmit ?
Kur fabrika te medha po zhvendosen nga vendet e qyteteruara drejt vendeve ne zhvillim, kur te gjithe qytetaret e atyre vendeve po punesohen, po zhvillohen, kur kemi mundesi te barabarta ?
Nostra, po per carsye po zhvendosen mendon ti , per ti pasuruar keto vende apo per ti zhvatur? 
Globalizmi kurre nuk mund ti vesh botes te njejten ngjyre, sepse eshte pikerisht larmia qe e ben boten me te bukur. Do mbijetojne vetem kulturat e denja per ekzistence, te tjerat nuk i duhen botes se qyteteruar.
Kush e vendos se cila eshte kulture e denje dhe cila eshte kulture e kote? Pastaj pikerisht ky eshte qellimi i globalizmit, zhdukja e te ndryshmes..gje qe ka filluar, ti shiko vetem ne Shqiperi, qe sa vite ka demokraci, sa gjera kane ndryshuar, mentaliteti po behet gjithnje e me shume si ky i vendeve "te zhvilluara". Gjuha..po ashtu. Te gjitha gjerat njesoj..Pfff..pa pike lezeti.
Folet e folet shume kundra globalizmit, por nuk dhate nje shembull te nje aspekti negativ kaq demtues te tij.
Per mua kundershtaret e globalizmit jane vetem disa nacionaliste te semure. Duam apo jo ne, eshte nje proces natyral i pandalshem dhe qe gjithe njerezit e botes po i afron me shume se kurre prane njeri-tjetrit.Po po i afron aq shume sa po i ben njesoj...:s
|
E ke gabim, une jam kunder globalizmit, jam nacionaliste, por jo nacionaliste e semure si thua ti, dhe ka shume te tjere qe ndoshta jane pro globalizmit dhe mund te quhen nacionaliste te semure.. Ska lidhje dmth, te qenit kunder globalizmit me nacionalizmin.
Pastaj nuk te duket negative ty zhdukja e cdo gjeje dhe kthimi i tyre ne nje..kulture, gjuhe, "ekonomi"...
Dhe e fundit

E kam thene dhe ne nje postim tjeter me pare, bota eshte krijuar e ndryshme dhe e tille do ngelet.