10-09-08, 14:46
|
|
|
Super Moderator
Anėtarėsuar: Jul 2008
Vendndodhja: Al calduccio nel cuore della mia famiglia....
Seksi:
Mosha: 21
Postime: 2,565
|
Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga Nostra_22
Vajza, ku eshte e keqja e globalizmit ?
Kur fabrika te medha po zhvendosen nga vendet e qyteteruara drejt vendeve ne zhvillim, kur te gjithe qytetaret e atyre vendeve po punesohen, po zhvillohen, kur kemi mundesi te barabarta ?
Me kujtove nje provim qe kam dhene une...Fabrikat e medha spostohen ne vendet ne zhvillim per motive te tjera e jo per te qyteteruar ate vend ku shkojne.Pse vijne ne Shqiperi,apo shkojne ne vende te tjere akoma me te prapambetura se Shqiperia??? Sepse aty 1-paguajne punetoret me pak, 2-lenden e pare ne shume raste e blejne me me pak, etj etj. Pra shfrytezojne si me lezet vendet ne zhvillim. Para ca kohesh u be skandal dhe me firmen Coca-Cola pasi ajo shfrytezonte forcen punetore te Brazilit ne mos gaboj,duke i paguar vetem 1 euro ora.
Globalizmi kurre nuk mund ti vesh botes te njejten ngjyre, sepse eshte pikerisht larmia qe e ben boten me te bukur. Do mbijetojne vetem kulturat e denja per ekzistence, te tjerat nuk i duhen botes se qyteteruar.
Kush te thote ty qe pikerisht ato kultura qe ne mendojme se nuk i duhen botes se qyteteruar nuk do te mbijetojne??? Kur te ndjehen te kercenuar ndaj globalizimit do bejne ē'mos qe te mos i perfshije.Coca-Cola p.sh ne vendet arabe nuk eshte e lejuar pasi e lexuar persembrashti eshte fyerje per to...E sa e sa raste te tjera ka si keto ne vende te ndryshe te botes.
Folet e folet shume kundra globalizmit, por nuk dhate nje shembull te nje aspekti negativ kaq demtues te tij.
Nje aspekt negativ demtues per mua do jete shfrytezimi i vendeve qe kane nevoje per zhvillim.
Per mua kundershtaret e globalizmit jane vetem disa nacionaliste te semure. Duam apo jo ne, eshte nje proces natyral i pandalshem dhe qe gjithe njerezit e botes po i afron me shume se kurre prane njeri-tjetrit.
|
S'kisha dhene mendim tek kjo tema,por meqe me "pickove" cik me kete postimin t'u pergjigja...Une jam si ne mes,as per pro 100% e as kundra 100%
|
|
|