Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga orakulli
E bukura qendron se ti nuk ke teme ke vetem kunfuzion mendimor.Tema duhet te ishte"Mbas pakenaqesise se popullit fshihet padrejtesia".Sa per ate se sa i ngateroj une dhe se si i xjer konkluzionin ne nje terren si ai i paraqitur nga ty eshte mendimi yt i tille.Mos u mundo te beh autorin,gjykatesin dhe te vendosesh ti se si tjetri ka nxjere konluzionin.Lere ta beje ate nje i trete as une dhe as ti.
Kur nuk kemi edukate,nuk kemi nivel rruga qe ndjekim nuk eshte tjeter vecse ajo e injorances se plote.Duhet te hapemi ndaj mendimi te tjetrit dhe jo ta mbizoterojme dhe ta sulmojme ate per te vetemen arsye se ai ve ne pikepyetje mendimin tend.Beje te pakten si te proverbi"Mendimi i bariut ishte i drejte por meqe se nuk e thashe une ai nuk do zbatohet".Sepse po mendove ne kete menyre rrit ecjen tende drejt lartesise dijetore.
|
Ore milet!
Une nuk po te them qe e ke gabim ti me ato qe thua..te thashe qe ke dale komplet nga thelbi i temes!
Une e kam shume te qarte ate qe kam shkruar: me aq sa di une, ky eshte mendimi im modest prej injoranteje: ata qe kerkojne te sjellin mireqenje duke demtuar te tjeret jane kasape ose si i themi ne me mire "nuk i bie dot gomarrit dhe i bie samarit"...Edhe puna jote njelloj...U kape tek fjala kritike dhe ngele ne vend numero!
Problemi i temes nuk eshte kritika, problemi i temes eshte ti mesojme "injoranteve" te hapin syte!
Shprehjet "kritike" dhe "gjykues" jane vetem sinonime per t'iu drejtuar atyre qe duan te marrin pushtetin duke hedhur balte mbi te tjeret dhe jo duke i mesuar njerezve vlerat morale!