08-09-08, 16:41
|
|
|
VIP
Anėtarėsuar: Jul 2008
Vendndodhja: Shkup
Seksi:
Statusi: 
Mosha: 19
Postime: 1,377
|
Une studijoj ne universitet shteteror ketu ne Maqedoni, ne gjuhen maqedone fatkeqsisht dhe meqe e kam me afer dhe meqe jane kushtet me te mira se ne universitetin shteteror te Tetoves ku mesohet shqip me kan shty qe te jem sot ne Shkup. E them me KEQARDHJE dhe them njekohesisht se eshte nje FATKEQSI e madhe se ne univ. shteteror te Tetoves asgje nuk funksionon ne rregull - ka parregullsi te medha, joseriozitet me studentet, jo kuadro te mira etj etj . Mua personalisht ketu ku studijoj them me kenaqesi se edhe pse jam shqiptare me jane permbushur te gjitha kushtet njesoj si maqedonasve ( se ndonjehere dine te te shkurtojne edhe ndonje te drejte). Paguaj vetem 200 euro ne vit ( pasi jam me kuote shteterore ) dhe mund te them se gezoj nje numer te madh te drejtash dhe me ofrohen shume mundesi. Duke fillaur nga ajo qe ne fakultetin tone rregullsia eshte ne rend te pare - eshte thene se do mbahet provimi ne ora 8:30 dhe nuk luhet minuti .e qe nuk vjen parasysh ne asnje menyre te levizet dita ose data e provimit... ligjerat percillen me ane te PC .......kemi biblioteken brenda ne objektin e shkolles ku mbizotron qetesi absolute - kjo ndodh ndoshta pasi kemi kartela te posacme me te cilat mund te hyne vetem studentet e ekonomikut dhe jo te vine dhe te tjere aty.......na ofrojne pastaj dhe 24 ore internet, dhe kjo gjendet poashtu ne objektin e shkolles ( poashtu vetem per studentet e ekonomikut )....kemi librarine tone.........kemi banken qe i kryejme pagesat, kemi nje lloj organizate qe ofron bashkpunim dhe studime per jashte vendit........ Me nje fjale u zgjata ndoshta nje cik si shume por thjeshte doja te thoja se po te egzistoje serioziteti dhe perkushtimi ndaj nje pune patjeter qe nje institucion do funksionoje ne menyren me te mire.
|