Shiko Postimin Tek
Vjetėr 23-08-08, 23:44   #2
braziljania
Moderatorė

Anėtarėsuar: Jul 2008
Vendndodhja: en el medio de la luna y las estrellas
Seksi: Femer
Statusi: Single
Postime: 5,922
Rrespekti: 23 braziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to beholdbraziljania is a splendid one to behold
Gabim

2. Adhurimi i sinqertė i Allahut tė Madhėruar. Sinqeriteti realizohet kur njeriu me veprėn e tij synon vetėm kėnaqėsinė e Allahut tė Madhėruar, gjė tė cilėn e kėrkon Allahu i Madhėruar prej nesh. Thotė Allahu i Madhėruar:

“Ne ta shpallėm ty librin pėr hirė tė sė vėrtetės, andaj ti adhuroje All-llahun duke qenė i sinqertė nė adhurimin e Tij!”. [21]

“Thuaj: "Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janė thjesht pėr All-llahun, Zotin e botėve. Ai nuk ka shok (nuk adhuroj tjetėr). Me kėtė (thjeshtėsi tė adhurimit vetėm pėr Zotin) jam i urdhėruar dhe jam i pari i muslimanėve (i pari qė pranoj dhe bindem)!”. [22]

Ndėrsa nė hadithe, pėrkitazi me kėtė tematikė, kemi argumenta tė panumėrta. Thotė Pejgamberi, alejhi’s selam nė njė hadith kudsijj: “Ka thėnė Allahu i Madhėruar: Unė mė sė paku nga ata qė i adhuroni kam nevojė pėr shoqėri. Kush bėn njė vepėr dhe ma shoqėron dikė, do tė lė atė dhe shirkun (putin-idhullin- tė adhuruarin) e tij (pa mėshirė dhe do t’i gjykoj me drejtėsinė Time)”. [23]

Muadhi rrėfen: Isha ulur nė gomar pas Pejgamberit, alejhi’s selam, gomar tė cilin e quanim Ufejr, me ē’rast Pejgamberi, alejhi’s selam mė tha: “O Muadh! A e di se cila ėshtė e drejta e Allahut tė Madhėruar tek robėrit dhe cila ėshtė e drejta e robėrve tek Allahu? Allahu i Madhėruar dhe i dėrguari i Tij e dinė!- u pėrgjigja. E drejta e Allahut tė Madhėruar tek robėrit ėshtė qė ta adhurojnė dhe tė mos i shoqėrojnė asgjė nė asgjė ndėrsa e drejta e robėrve ėshtė, qė nėse e adhurojnė me sinqeritet pa i pėrshkruar shok nė asgjė, tė mos i ndėshkojė- tha Pejgamberi, alejhi’s selam. A t’i pėrgėzoj njerėzit me kėtė- tha Muadhi. Mos i pėrgėzo ngase do tė mbėshtetėn ne kėtė- i tha Pejgamberi, alejhi’s selam.”. [24]

“Allahu i Madhėruar nuk shikon nė trupat dhe as nė pamjet tuaja por shikon nė zemrat dhe punėt tuaja”. [25]

“Kur Allahu i Madhėruar t’i bashkojė njerėzit nė Ditėn e Kiametit, ditėn pėr tė cilėn nuk ka dyshim, thėrret njė thirrės: Kush ia ka shoqėruar dikė Allahut tė Madhėruar nė ndonjė vepėr qė e ka bėrė pėr Tė, le tė mos kėrkojė shpėrblim prej Allahut tė Madhėruar ngase Allahu i Madhėruar mė sė paku ka nevojė pėr t’ia shoqėruar dikė”. [26]

Pikėrisht pėr kėtė, njeriut i mbetet obligim kureshtja pėr kėtė sinqeritet si dhe pėrmbushja e sė drejtės sė Allahut duke mos anashkaluar kujdesin maksimal ndaj politeizmit. Ndoshta ky ėshtė sekreti i vėshtirėsisė sė sinqeritetit pėr njerėzit.
Se s'dime a e prin fati dashurine...
A dashuria fatin e njerine...
braziljania nuk ėshtė nė linjė   Pėrgjigju Me Kuotė