Citim:
Postimi origjinal ėshtė bėrė nga evlora
Gjyshja ime me tre femijet e vete me te voglin 6 mujsh qe ne kamp te Tepelenes. Ajo me kish treguar shume her si i lane tre dite pa buke, e gati i vdiqen te tre femijet, e kur u sollen buke mbas 3 diteve, qe me myke, e ajo qe e detyruar tja jepte femijeve se po i vidsinin.
Gjyshja ime ma ka treguar se kur vdiste njeri nga familja ne kamp te Tepelenes, njerzit ja mbanin trupin te pa varrosur per jave te gjitha, qe ti merrnin racionin e bukes.
Eshte detyra jone ti mbajme mend krimet e komunizmit, e mos ti harojme c'far kane vuajtur njerzit tane. Eshte aniti Shiqpetare ti harosh keto krime e te mos flasesh per to. Po e haruam te kaluaren, ather historia do perseritet njeher tjeter. Shiqpetaret do vrasin njeri tjetrin prap.
|
me vjen shume keq qe anetare te familjes suaj kane patur "fatin e keq" ti perjetojne gjera te tilla ne burgjet, kempe te diktatures komuniste.
jam krejtesisht dakord me qendrimin tuaj ndaj mbajtjes ne kujtese te se shkuares edhe pse eshte negative ne menyre qe te mos perseritet.
Kushdo shqyptar qi s'brohoritė me zā,
Kushdo shqyptar qi s'brohoritė me uzdajė:
Oh! Rrnoftė Shqypnija! Rrnoftė Flamuri i saj !
"Ubi panis, ibi deus"
|